Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Krajská sbírka pro Potravinovou banku vynesla více než 1,5 tuny potravin

Hejtman Michal Hašek předal 2. února 2016 symbolický certifikát na 1562 kilogramů potravin řediteli Potravinové banky pro Brno a Jihomoravský kraj Pavlu Kosorinovi.

Šlo o výtěžek druhého ročníku potravinové sbírky mezi zaměstnanci Jihomoravského kraje a jeho příspěvkových organizací ve prospěch Potravinové banky pro Brno a Jihomoravský kraj.

Letos je to o půl tuny potravin více než při loňské premiéře sbírky. Všem, kdo se zapojili do sbírky, děkuji, a věřím, že pomůžeme potřebným lidem v nouzi. Panu Kosorinovi také velké díky za dnešní debatu o sociálních službách v Jihomoravském kraji, o řešení problému bezdomovectví a sociálního začleňování,“ řekl  hejtman Michal Hašek. 

Krajský úřad Jihomoravského kraje pořádal sbírku trvanlivých potravin ve prospěch Potravinové banky ve dnech 4. až 18. ledna 2016. Sbírka byla zaměřena především na trvanlivé potraviny (masové konzervy, čaj, kávu, sirup, cukr, dětskou výživu, piškoty, instantní polévky, luštěniny, rýži, těstoviny a olej). Do sbírky bylo možné přispět i finančně, za vybrané peníze byly nakoupeny potřebné potraviny. Kromě zaměstnanců kraje se do sbírky výrazně zapojilo celkem 18 příspěvkových organizací Jihomoravského kraje, z toho 16 zřízených v sociální oblasti, jedna ve zdravotnictví a jedna ve školství. Sbírku podpořilo i několik občanů Brna, kteří se o její realizaci dozvěděli z webu kraje nebo z médií.

Cílem Potravinové banky je získávat zdarma potraviny od potravinových řetězců, přebytky produkce potravinářského průmyslu nebo příspěvky shromážděné při veřejných sbírkách, zajišťovat jejich skladování a bezplatně je distribuovat organizacím pracujícím s chudými rodinami a jednotlivci v obtížné životní situaci. Posláním humanitárního spolku Potravinová banka pro Brno a Jihomoravský kraj je podpora lidí žijících pod hranicí chudoby a boj proti plýtvání potravinami. Jedná se o nevládní a apolitickou organizaci, která není vázána na žádné náboženské hnutí.

Podrobnosti o projektu Potravinová banka naleznete na http://www.foodbankbrno.cz/

Tisková zpráva

Štítky jídlo, banka, Jihomoravský kraj, Brno, Michal Hašek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajská sbírka pro Potravinovou banku vynesla více než 1,5 tuny potravin  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.