Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Ředitelství silnic a dálnic zkrátí dopravní omezení mezi Brnem a Vyškovem v km 199 - 205

Ředitelství silnic a dálnic zprovozní EXIT 203 Brno – východ již dva dny před stanoveným termínem. K provizornímu zprovoznění dojde již 12. listopadu v 18:00 hodin. Původně mělo dojít ke zprovoznění až v sobotu 14. listopadu.

Jsme si vědomi současných velkých dopravních komplikací v okolí Brna, které jsou způsobeny zejména uzavřením jednoho jízdního pásu na dálnici D1 v km 199 - 205. Při pokládce nové obrusné vrstvy je však uzavření celého jízdního pásu nevyhnutelné. Velmi si ceníme trpělivosti řidičů, kterým se vždy snažíme vyjít vstříc. Na základě jednání se zhotovitelem se nám podařilo dojednat zkrácení dopravního omezení o dva dny“, konstatoval generální ředitel ŘSD Jan Kroupa.

Zkrácení dopravního omezení se podaří díky firmě COLAS, která tento vstřícný krok učinila nad rámec projektu a podepsané smlouvy.

Cílem oprav je kompletní rekonstrukce dálnice D1 mezi Brnem a Vyškovem do roku 2017. Postup oprav v úseku Brno – Vyškov ukazuje přiložená grafika ve formě mapy v PDF.

Tato oprava je součástí nového konceptu ŘSD stanoveném v roce 2011, kdy se opravy dálnic provádějí v dlouhých celcích, jež šetří finance a celkový čas omezení pro řidiče. Ročně je takto opraveno 5% délky sítě, což v dlouhodobém měřítku představuje trvale udržitelný stav vozovek tak, aby již nedocházelo k havarijním stavům, ke kterým došlo na dálnicích D1 a D2 nebo na rychlostní komunikaci R7.

Tisková zpráva

Štítky Brno, Ředitelství silnic a dálnic, Vyškov, dálnice, oprava, Jan Kroupa, Colas, Dálnice D1

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ředitelství silnic a dálnic zkrátí dopravní omezení mezi Brnem a Vyškovem v km 199 - 205  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.