Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na Břeclavsku vyhořel vinný sklep, zemřel jeden člověk

V Bořeticích na Břeclavsku zemřel v noci na dnešek při požáru vinného sklípku muž. Jeho tělo objevili hasiči v půdním prostoru nad objektem, který zcela zničily plameny. Řekl to mluvčí Jihomoravského hasičského sboru Jaroslav Mikoška.

K události vyjeli hasiči z požární stanice Hustopeče, Břeclav a JSDH Bořetice, Brumovice, Kobylí a Velké Pavlovice. Po průzkumu na místě zjistili, že je plameny zasažena celá střecha vinného sklípku na ploše 20m2 a oheň se rozšířil i do půdního prostoru sousedních sklepů.

Hasiči pomocí nastavovacích žebříků zahájili hasební práce na střešní konstrukci objektu  a ochlazováním zabránili rozšíření požáru na sousední objekty. Jednotky postupně rozebraly poškozené střešní konstrukce a dohasily skrytá ohniska. V prostoru půdní vestavby nalezli hasiči muže bez známek života.

Při zásahu se zranili dva dobrovolní hasiči a jeden z majitelů vinného sklípku. Vyšetřování na místě události bude ve spolupráci s Policií ČR dnes pokračovat. Příčinu vzniku požáru ani výši škody vyšetřovatel zatím nestanovil.

Příčina neštěstí není zatím známa. Škoda bude vyčíslena teprve v nadcházejících hodinách. Objekt je požárem téměř zcela zničený. Plameny vyšlehly krátce po půlnoci a boj s nimi trval hasičům přibližně tři hodiny.

Bořetické víno je vyhlášené, tamní sklípky jsou umístěny pod vrchem, kterému se říká Kraví Hora. Je jich tam přes dvě stě. Na kopci se tyčí rozhledna a místo je známým turistickým cílem.

 

 

Štítky okres Břeclav, Bořetice, požár, Jaroslav Mikoška, Policie České republiky, Břeclav, Hustopeče, Velké Pavlovice, Kobylí, Brumovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Břeclavsku vyhořel vinný sklep, zemřel jeden člověk  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.