Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V Brně začíná projekt Zvyšování viditelnosti chodců a cyklistů v dopravě

Zdravé město Magistrátu města Brna realizuje za finanční podpory Jihomoravského kraje od 19. října do 6. listopadu 2015 projekt Zvyšování viditelnosti chodců a cyklistů v dopravě.

Smyslem projektu je prostřednictvím série osvětových akcí v brněnských obchodních centrech Omega a Velký Špalíček informovat veřejnost o významu viditelnosti v dopravě.

Ze statistik vyplývá, že chodci, kteří nepoužívají reflexní doplňky, jsou desetkrát častěji účastníky dopravních nehod se smrtelnými následky než chodci s reflexními prvky,“ uvedl Martin Farář, vedoucí Besipu Ministerstva dopravy.

Dle údajů Besipu z roku 2013 o počtu usmrcených chodců je nejrizikovější v rámci dne období mezi 5.–7. hodinou ranní a 16.–20. hodinou odpolední. Je to čas, kdy se rozednívá a stmívá a zároveň je na silnicích rušno. Vliv na nehodovost má rovněž nepozornost řidičů, ale také specifika počasí, jako je mlha, oslnění sluncem apod.

Pozdní rozednívání a brzké stmívání je hlavním důvodem, proč jsme kampaň situovali právě do těchto podzimních měsíců,“ sdělila vedoucí Kanceláře Brno – Zdravé město Ivana Draholová.

O tom, jak zvýšit svoji viditelnost a tím i bezpečnost, se Brňané dozvědí od strážníků Městské policie Brno a Policie ČR u informačních stánků, jež budou umístěny v přízemí obchodních center. „Zájemci se zde např. dozvědí, jaký rozdíl je mezi fluorescenčními a reflexními materiály a proč je důležité je kombinovat,“ doplnila Ivana Draholová.

Termíny konání akcí:
19. – 23. 10. 2015: Omega, nám. Svobody 9, 14 – 18 hodin
   2. – 6. 11. 2015: Velký Špalíček, Mečová 2, 14 – 18 hodin

Tisková zpráva

Štítky Brno, viditelnost, doprava, projekt, Jihomoravský kraj, Velký Špalíček, Ministerstvo dopravy České republiky, obchodní dům Omega, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně začíná projekt Zvyšování viditelnosti chodců a cyklistů v dopravě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.