Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Cenu Jihomoravského kraje získá 17 lidí, mezi nimi i Masopust

Cenu Jihomoravského kraje letos obdrží 17 osobností z různých oblastí, řekla mluvčí kraje Eliška Windová. Mezi oceněnými bude i zesnulý legendární fotbalista Josef Masopust.

Cenou zastupitelstvo oceňuje zásluhy o rozvoj kraje, hrdinské a výjimečné činy osobností, které se na jižní Moravě narodily, žijí nebo jsou s ní spojené svým působením, jejichž život, dílo, činnost nebo jednání výrazným způsobem reprezentují Jihomoravský kraj a přispívají k jeho věhlasu a dobrému jménu.

Sport má mezi oceněnými hned dva zástupce vyznamenané po smrti. Kromě Masopusta je to i Vlastimil Bubník, který reprezentoval Českou republiku a Brno v hokeji i fotbale a zemřel počátkem letošního roku v Brně. "Za pomoc zdravotně postiženým a potřebným kraj ocenil Antonína Hrabce, za dílo, činnost nebo jednání, které výrazným způsobem reprezentuje Jihomoravský kraj, Emila Bočka, Manfreda Fasse, Ludvíka Kolka, Hanu Portovou, in memoriam Tomáše kardinála Špidlíka nebo Jiřího Urbana," vyjmenovala Windová.

Za přínos v oblasti vědy dostane cenu Miloš Stehlík, Dušan Uhlíř, Vojtěch Žampach, za přínos v oblasti umění Milivoj Husák, Božena Krejčová, Jarmila Lorencová, za sport Kateřina Tučková, Karol Divín a už zmínění Vlastimil Bubník a Josef Masopust.

Kraj cenu uděluje od roku 2004. K jejím držitelům patří například Hana Zejdová, Karel Kašpárek, Yvetta Hlaváčková, Jožka Černý, Zdeněk Rotrekl, sourozenci Hana a Petr Ulrychovi a další.

Zdroj: ČTK

Štítky Cena Jihomoravského kraje, Josef Masopust, Jihomoravský kraj, Vlastimil Bubník, Brno, Česko, Emil Boček, Ludvík Kolek, Jiří Urban, Miloš Stehlík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cenu Jihomoravského kraje získá 17 lidí, mezi nimi i Masopust  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.