Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brněnští radní se snaží urychlit přípravu strategických projektů

Brněnští radní chtějí urychlit přípravu strategických projektů. Zahrnují do nich ty, jejichž cena přesahuje 50 milionů korun a často na ně lze také čerpat evropské dotace.

Proto vytvořili dva řídící výbory a každý projekt bude mít svého manažera, který bude koordinovat spolupráci všech, kteří se na projektu podílejí, řekl dnes na tiskové konferenci náměstek primátora Richard Mrázek (ANO).

"Když jsem přišel na radnici a zorientoval se ve svém resortu, zjistil jsem, že je v podstatě nula připravených projektů. Nechtěl bych, aby se to v budoucnosti opakovalo," řekl Mrázek. Dosud každý odbor na magistrátu či městská firma řešila v projektu pouze to, co bylo v jejich gesci. "Manažer projektu by měl nyní zajistit úkolování lidí, kteří se na projektu podílejí, bude mít na starosti přípravu, realizaci i informování všech účastníků projektu. Bude za něj zodpovědný," řekl Mrázek. Manažery radní jmenovali převážně městské úředníky, případně zástupce městských firem.

Řídicí výbor složený z primátora a náměstků, jeden v technickém úseku magistrátu a jeden v úseku rozvoje města, bude kontrolovat průběh a případně řešit problémy, s nimiž si manažeři nebudou vědět rady.

Mezi strategické projekty patří veškeré plánované rozšíření tramvajové a trolejbusové sítě, rekonstrukce komínské a pisárecké vozovny, budování parkovišť typu Park&Ride, dostavba kanalizace, stavba terminálu na Mendlově náměstí, revitalizace nábřeží obou brněnských řek a obnova toku Ponávky a také odpadové hospodářství.

Zdroj: ČTK

Štítky projekt, Richard Mrázek, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnští radní se snaží urychlit přípravu strategických projektů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.