Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: Dvěma řidičům hrozí vězení, jeden řídil silně opilý, druhý prý naboural do stánku na Zelném trhu

Hlídka dopravní jednotky městské policie postřehla v noci na včerejšek v Jihlavské ulici auto jedoucí vysokou rychlostí směrem do Bohunic. Strážníci mu na úseku s povolenou padesátikilometrovou rychlostí naměřili rovných sto kilometrů v hodině.

Jednadvacetiletého řidiče zastavili a provedli mu zkoušku na požití alkoholu, která prokázala 2,8 promile v dechu. Mladík se strážníkům přiznal, že před jízdou vypil několik piv, větší množství vodky a fernet. Vyrozuměli proto státní policisty, kteří si záležitost převzali pro důvodné podezření ze spáchání trestného činu.

V pátek kolem páté hodiny ráno oslovil hlídku kontrolující Zelný trh jeden ze stánkařů, který na náměstí právě vykládal své zboží. Strážníky upozornil na povalený prodejní stůl, vedle kterého byla odstavená octavia. Kolem ní popocházel devětadvacetiletý mladík, jehož označili jako řidiče havarovaného auta dva jeho spolujezdci i zelinář, jenž podle svých slov nehodu viděl od úplného začátku.

Mladý muž se strážníky nejprve odmítal spolupracovat, a přestože z jeho dechu silně cítili alkohol, sám jednoho ze členů hlídky bezdůvodně nařkl z opilosti. Při rozhovoru používal i další velmi neobvyklé argumenty. Jednomu ze členů hlídky řekl, že mu nedůvěřuje, protože z něj prý „něco zvláštního kape“. Dechovou zkoušku podstoupil až po několika výzvách a dvakrát vůbec nezvládl fouknout do přístroje podle instrukcí.

Podařilo se mu to až napotřetí, kdy zařízení ukázalo hodnotu 1,33 promile alkoholu. Mladý muž je podezřelý ze spáchání trestného činu a případ si převzali státní policisté. Strážník nařčený z opilosti sám přivolal inspekci ředitele městské policie, která mu před řidičem provedla dechovou zkoušku, jež jednoznačně vyvrátila požití alkoholu.

Brněnští strážníci od začátku letošního roku testují na alkohol všechny řidiče zastavené kvůli překročení nejvyšší povolené rychlosti. Reagují tak na rostoucí počet opilých lidí za volantem.

Zdroj: MPB

Štítky Zelný trh (Brno), alkohol, Brno-Bohunice, Škoda Octavia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Dvěma řidičům hrozí vězení, jeden řídil silně opilý, druhý prý naboural do stánku na Zelném trhu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.