Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Strážníci v uplynulých dnech ve velkém kontrolovali herny, odhalili desítky pochybení

Začátek prázdnin i poslední dny školního roku věnovali brněnští strážníci intenzivním kontrolám dodržování takzvané protihazardní vyhlášky. Přibližně během dvaceti dnů navštívili herny 161krát.

Načasování opatření mezi 22. červnem a 10. červencem nebylo náhodné. Preventivní akce, která ve výsledku odhalila pochybení v šestačtyřiceti provozovnách, měla za úkol ochránit před škodlivými dopady hráčství především děti, jimž na přelomu června a července začalo dvouměsíční volno.

Akce se proto zaměřila zejména na dodržování otevírací doby stanovené vyhláškou, tedy časové regulace zakazující provoz automatů mezi 7. a 14. hodinou. Porušení tohoto pravidla bylo nejčastějším prohřeškem provozovatelů. Hlídky jej postupovaly ke správnímu řízení dohromady ve čtyřiačtyřiceti případech. Celkem strážníci napočítali během uvedeného období sedm desítek pochybení.

Kontroly se uskutečnily po celém městě. Například v městské části Brno-střed porušovalo pravidla sedmadvacet heren, v Králově Poli dvanáct. Někteří provozovatelé například neměli automaty ve stanovenou dobu umístěné v uzavřených a oddělených prostorách.

Městská policie Brno dohlédne denně v průměru na čtyři herny. V letošním roce tedy strážníci provozovny kontrolovali více než osmsetkrát a prakticky ve všech tedy byli opakovaně.

Zdroj: MPB

Štítky herna, Brno-střed, Brno, Královo Pole

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci v uplynulých dnech ve velkém kontrolovali herny, odhalili desítky pochybení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.