Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Kraj rozšíří dětskou léčebnu v Boskovicích

Rada kraje na své schůzi 7. května 2015 schválila investiční záměr Jihomoravských dětských léčeben, příspěvkové organizace „Přístavba rehabilitace Boskovice“. Investiční příspěvek z rozpočtu kraje na tento záměr činí 20 milionů korun.

„Jsem rád, že budeme moci díky investici JMK do nové budovy dětské rehabilitace za 20 milionů korun rozšířit kapacitu naší dětské rehabilitační léčebny v Boskovicích a pomůžeme více dětským pacientům, kteří se na jižní Moravu jezdí léčit z celé ČR,“ uvedl hejtman Michal Hašek.

Hlavní budova léčebny pochází z roku 1926 a v posledním období prošla rozsáhlými opravami a modernizací včetně vybudování vodoléčby s bazénem. Celý komplex léčebny se tak dostal na úroveň odpovídající standardům a normám EU. Na současný trend zvýšeného zájmu pobytů dětí s doprovodem však není léčebna připravena a musí odmítat již schválené návrhy pojišťoven. Hlavní budova nemá již možnost rozšíření na další pokoje s doprovodem nebo přestavění jiných stávajících prostor na tyto pokoje bez vymístění části činností mimo budovu. Rovněž tak rehabilitační oddělení nevyhovuje současným potřebám, protože má pouze tři malé boxy na cvičení, které navíc neumožňují soukromí pacientů.

Záměrem je tedy vybudování přístavby k hlavnímu objektu organizace v Boskovicích. Přístavba prodlouží hlavní budovu směrem do dvorní části tak, aby došlo k propojení se samotně stojící správní budovou. Do nových prostor přitom bude přemístěno především oddělení rehabilitace a ordinace. Uvolněné prostory ve stávající budově přitom budou upraveny na pokoje pro děti s doprovodem. Při výstavbě a úpravě prostor budou vyměněny rozvody, vznikne také příjezdová komunikace a malé parkoviště u jižního průčelí budovy a bezbariérový hlavní vstup do budovy i vstup ze zahrady.

Pracoviště Dětské léčebny pohybových poruch v Boskovicích spadá do organizační struktury Jihomoravské dětské léčebny, p.o. a je vysoce specializovaným zdravotnickým zařízením následné rehabilitační péče. Spádovou oblastí tohoto zařízení je celá Česká republika. Poskytuje rehabilitační a fyzioterapeutickou péči lůžkovou i ambulantní a současně zajišťuje i předškolní vzdělávání pro děti s kombinovanými vadami z okresu Blansko a obcí z pomezí sousedních okresů.

Webové stránky příspěvkové organizace kraje Jihomoravské dětské léčebny http://www.detskelecebny.cz/

Tisková zpráva

Štítky Boskovice, Česko, Evropská unie, Jihomoravský kraj, Michal Hašek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj rozšíří dětskou léčebnu v Boskovicích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.