Počasí dnes15 °C, zítra13 °C
Pondělí 21. října 2024  |  Svátek má Brigita
Bez reklam

Odborníci doporučují top gastronomické podniky Brna i jižní Moravy. Průvodce má poradit turistům i místním

Odborná porota opět ocenila nejlepší brněnské a jihomoravské podniky. Již po osmé experti také představili gastropodniky, které poputují do brněnského gastronomického průvodce, po šesté podniky mířící do toho jihomoravského. Gourmet Brno 2024 tak obsahuje více než šedesát brněnských provozů, Gourmet Jižní Morava 2024 se pyšní více než padesáti z celé jižní Moravy.

Průvodce gastrosvětem Brna i jižní Moravy 

Již po osmé vyšel průvodce brněnskou gastroscénou Gourmet Brno. Po šesté radí ale také Gourmet Jižní Morava, který se zaměřuje na oblast celého kraje. Oba dva představují vybrané oceňované gastropodniky Brna a jižní Moravy.  

Projekt Gourmet se znovu uskutečnil pod záštitou brněnského Turistického informačního centra a Centrály cestovního ruchu – Jižní Morava. Průvodci gastrosvětem i letos objevují nové podniky. „Gourmet Brno neustále roste, letos máme oproti loňsku ještě o dva podniky více a přibyly také nové lokality, které se v průvodci zatím neobjevily,“ sdělila v tiskové zprávě ředitelka TIC BRNO Jana Janulíková.  

Uznání se dočkaly nejen brněnští provozovatelé. V rámci Gourmet Jižní Morava získaly v průvodci čestné místo i gastropodniky z nejrůznějších koutů celého kraje. „Dobré reference od hodnotitelů, kteří přijeli z celé České republiky i ze Slovenska naznačují, že máme na jižní Moravě velmi dobrý potenciál přemýšlet v oblasti gastronomie o konkurenceschopnosti na mezinárodní úrovni, popsala ředitelka Centrály cestovního ruchu – Jižní Morava Martina Grůzová.

Experti určili, kde si v Brně a na jižní Moravě lidé nejvíce pochutnají

Porotci v moravské metropoli rozhodli o nejlepších restauracích, bistrech či kavárnách. V každoroční soutěži ocenily podniky v Brně i na celé jižní Moravě, které zařadí do turistických průvodců. Na pomoc si odborníci k sestavování žebříčku přizvali...

Porota rozhodla...

Oba průvodci mají několik kategorií, do kterých jsou vybrané gastropodniky rozděleny. Každá kategorie má i svého absolutního vítěze. Mezi vítěznými brněnskými podniky tak lze najít například restauraci Kohout NA VÍNĚ, Bratrs bistro, Sorry, pečeme jinak, Industra Coffee, Pivovarský dům Poupě, Nový Whiskáč či Kaple winebar. Za celý Jihomoravský kraj ocenění získal Kounický dvůr v Dolních Kounicích, bistro Panelka Luleč, Pivovar Lednice, Lístek.kafé, Knoll: Na kávu & pohárek. Top tipem kraje opakovaně setrvává Restaurant Essens.

Vyhlášení odborníky doporučovaných gastronomických cílů proběhlo 18. října. Ocenění provozovatelé budou své podniky prezentovat veřejnosti i v následujících měsících. „Nejedná se pro nás jen o jednorázovou věc. S provozovateli spolupracujeme i při dalších našich aktivitách, znovu budou například součástí vánočních trhů Gourmet Vánoce na nádvoří Staré radnice,“ dodala Janulíková.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Marek Musil

Štítky gastronomie, podniky, restaurace, ocenění, průvodce, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odborníci doporučují top gastronomické podniky Brna i jižní Moravy. Průvodce má poradit turistům i místním  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.