Počasí dnes16 °C, zítra15 °C
Sobota 19. října 2024  |  Svátek má Michaela
Bez reklam

Ceny skipasů na jihu Moravy zůstanou stejné. Mírné zdražení se chystá na Blanensku

Ceny skipasů v lyžařských areálech v Jihomoravském kraji zůstanou zhruba stejné jako loni, mírné zdražení chystají v Hodoníně u Kunštátu na Blanensku.

Hodonín u Kunštátu

„Vzhledem ke stoupajícím cenám a inflaci o něco zdražíme, bude to ale o procenta, rozhodně nic dramatického. Rádi bychom, aby k nám i letos lyžaři přijeli a užili si to tady," řekl za areál v Hodoníně u Kunštátu na Blanensku Vlastimil Jílek.

Areál je na východním okraji Českomoravské vysočiny. Délka sjezdovky je asi 550 metrů s převýšením 100 metrů. Letos podle Jílka například posilovali technické zařízení, věnovali se úpravě sjezdovek, drobným terénním úpravám. Stále v přípravě je nová sjezdovka s délkou asi 900 metrů, na které bude lyžařům k dispozici lanová dráha. Hotová měla být už na minulou sezonu, plány stále brzdí především papírování a úřady.

Němčičky na Břeclavsku

Zdražovat neplánují v areálu v Němčičkách na Břeclavsku, kde je sjezdovka přes zimu pokrytá umělým povrchem, který umožňuje lyžování i za nepříznivých sněhových podmínek. Loni vyšla jedna jízda na sedm až deset korun, stejné by to mělo být letos. „Zdražování nechystáme, chceme udržet loňské ceny. Nezdražili jsme ani kurzy pro děti," uvedl za středisko Jaroslav Stávek.

Řekl, že přes léto se v areálu uskutečnily běžné úpravy či opravy, například bezpečnostních prvků na vleku. Jako už tradičně by se vlek v Němčičkách měl rozjet na začátku prosince, lyžovat se bude buď na sněhu nebo na umělém povrchu.

Filipovo údolí

Zdražovat se nechystají ani v lyžařském areálu ve Filipově údolí na Hodonínsku, uvedl provozovatel Lubomír Žák. Jedna jízda by tak podle něj měla stejně jako loni vyjít na 14 korun. Přípravy na sezonu jsou v areálu v plném proudu, Žák uvedl, že se především opravovalo to, co bylo třeba.

Loňskou zimní sezonu hodnotili zástupci lyžařských areálů po jejím ukončení jako krátkou a špatnou. Zájem o lyžování byl kvůli teplému a deštivému počasí značnou část sezony malý. Lyžovat se v areálech na jihu Moravy začalo sice už v první polovině prosince, kdy napadl první přírodní sníh a začalo i mrznout. Následně se ale potýkaly právě s teplým a deštivým počasím, které k lyžování příliš nelákaly.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením Skiparku Filipov

Štítky Jihomoravský kraj, lyžování, rekreace, hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ceny skipasů na jihu Moravy zůstanou stejné. Mírné zdražení se chystá na Blanensku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.