Počasí dnes21 °C, zítra15 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

Zmrzlinárny v Brně zdražují. Nabízejí smrkovou, krupicovou i zmrzku pro psy

Tropické teploty prodeji zmrzliny v centru Brna tolik nenahrávají. Podnikatelé si to vysvětlují tím, že jsou lidé raději u vody než ve středu města. Navzdory tomu jsou s prodeji spokojeni, tržby za červenec mají někteří vyšší než loni. Zákazníci jim zůstali, i když v průměru meziročně zdražili asi o pět korun za kopeček. Vyplývá to z odpovědí zástupců podniků, které oslovila.

„Zákazníci chtějí především kvalitu a nejsou tak citliví na cenu," uvedla Veronika Březinová z podniku Zmrzka., který je na Moravském náměstí. Jedna porce tam vychází na 59 korun. Současné tropické teploty však prodej tolik nezvýšily. „Ve velkém vedru prodáváme méně zmrzlin, Brňáci jsou raději u vody než v centru. Kromě počasí u nás hraje roli také pohyb studentů, jejich úbytek lze přes prázdniny znát," dodala. Podnik přesto prodá týdně kolem 150 kilogramů zmrzliny.

Cukrárna Tutti Frutti prodávající zmrzliny pod názvem Božský kopeček úbytek lidí v centru řeší zmrzlinovými tuk-tuky, tedy speciálními vozíky na třech kolech, které každý den přijíždějí na různá místa po Brně. Jedno vozítko je také na koupališti Riviéra, což je podle majitele Milana Blatného populární místo. Podnik prodává stovky kilogramů denně.

Výrobci zmrzlin nabízejí také netradiční varianty či příchutě. Specialitou Zmrzky. je zmrzlina určená pro psy. Božský kopeček nově nabízí smrkovou příchuť nebo třískovou ze sudů od bourbonu. Nejoblíbenější je podle Blatného ale sicilská bio mandarinka. Zmrzlinárna Ještě Jednu sídlící v Minoritské ulici kombinuje vlastní nápady se světovými trendy. „Naší novinkou je gelato créme. Jedná se o zmrzlinový krém, u kterého díky speciálnímu výrobníku bez nášlehového čerpadla a pomalým otáčením míchadla nedojde k navázání vzduchu do zmrzliny," sdělil za podnik Jakub Gavor. Lidé tam najdou také třeba zmrzlinu s příchutí krupicová kaše.

Hodnocení článku je 42 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky gastro, potraviny, trh, Brno, zmrzlina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zmrzlinárny v Brně zdražují. Nabízejí smrkovou, krupicovou i zmrzku pro psy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.