Počasí dnes21 °C, zítra15 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

Do Brna přijela Albertova Krutokára. Obránci zvířat lidem ukazují otřesné podmínky chovu kuřat

Albertova Krutokára, dodávka aktivistického spolku Obránci zvířat, která simuluje velkochov kuřat prodávaných v supermarketech Albert, dorazila do Brna. Aktivisté nabízejí lidem pohled do Krutokáry na parkovišti před Albertem v ulici Novolíšeňská. Cílem akce je aby Albert zajistil lepší životy kuřatům, která prodává.

Akce je legální nahlášené setkání, které probíhá na parkovišti před Albertem.

„Před vchod do supermarketu jsme přistavili Albertovu Krutokáru, ve které je simulovaný velkochov kuřat chovaných pro Albert. Na lidi často pobyt v Krutokáře padne. Uvnitř slyší autentické zvuky kuřat z velkochovů, potí se, protože je uvnitř vedro a čichají zapáchající podestýlku. U toho zároveň sledují záběry ze skutečných velkochovů,“ popsal redakci Brněnské Drbny tiskový mluvčí Obránců zvířat Pavel Buršík.

Lidé, na které akce zapůsobila, píší na tabuli vzkazy manažerům Albertu, aby jim dali najevo, že si přejí lepší podmínky pro chov kuřat chovaných pro Albert v České republice. Lépe už se žije kuřatům chovaným pro Albert například v Holandsku nebo Belgii.

„Náš cíl je, aby Albert zajistil lepší životy kuřatům, která jsou pro něj chována, aby přijal evropský závazek pro kuřata, což je několik poměrně jednoduchých, ale zásadních zlepšení pro životy těch milionů kuřat. Tedy, aby kuřata měla více místa, aby v halách byla okna, aby mohla vidět denní světlo, aby tam pro ně bylo alespoň nějaké obohacení jako bidlo nebo klovací substrát,“ představil Buršík cíle protestu.

„Hodně důležité je, aby se chovala o něco pomaleji rostoucí plemena, aby kuřata nežila jen čtyři týdny v bolestech, ale alespoň třeba šest nebo sedm týdnů, kdy je růst přirozenější a není provázen takovými bolestmi a zdravotními komplikacemi jako jsou zlomené nohy, nebo selhání organismu,“ doplnil.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pavel Buršík

Štítky Albert, Krutokára, kuřata, chov, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Brna přijela Albertova Krutokára. Obránci zvířat lidem ukazují otřesné podmínky chovu kuřat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.