Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Bývalý brněnský Prior půjde v listopadu k zemi. Omezení pro chodce i řidiče budou minimální

Nadcházející demolice bývalého Prioru v Brně neovlivní provoz vyhledávaného obchodního domu Vaňkovka ani dopravu v přilehlém okolí. Během celého průběhu bouracích prací zůstane zachována jak cesta z podchodu pod vlakovým nádražím k vchodu do přízemí obchodního domu, tak i přístup na lávku nad ulicí Úzká. Projekt výstavby nového komplexu potrvá minimálně tři roky.

Demolice začne v listopadu

V druhé polovině listopadu začne demolice budovy bývalého obchodního domu Prior, známé  jako Dornych či staré Tesco. Ačkoli budou veškeré práce probíhat v těsné blízkosti oblíbeného nákupního střediska. „Vaňkovka zůstane po celou dobu demolice Obchodního centra Dornych otevřena. Zajištěn zůstane jak průchod z podchodu od hlavního nádraží, tak přístup na lávku nad ulicí Úzká,“ popsal v tiskové zprávě ředitel Galerie Vaňkovka Brno Tomáš Knop.

Frekventovaná lávka mezi Tescem a Vaňkovkou bude kvůli montáži nových eskalátorů uzavřena pouze na několik dní. Rušná pěší trasa vedoucí od podchodu pod vlakovým nádražím k přechodu přes ulici Úzká bude během některých fází demolice přesměrována blíže k ulici Dornych, přičemž bude zajištěno jasné značení.

VIZUALIZACE: U hlavního nádraží v Brně vyroste komplex s obchody i byty. Nahradí chátrající Prior

Projekt Nový Dornych, jenž v následujících letech v Brně nahradí chátrající obchodní dům Prior, získal stavební povolení. Nabídne komplex několika budov, jejichž spodní podlaží zaplní obchody, restaurace a další služby. Ve vyšších patrech bude...

Omezení budou minimální

Ostatní vchody do nákupního centra nebudou těmito pracemi nijak ovlivněny a komplikace se nedotknou ani návštěvníků přijíždějících autem. Výjimkou je probíhající omezení mezi ulicemi Trnitá a Úzká, související s překládkou inženýrských sítí, které potrvá od 12. do 31. srpna. Stavební práce by v nákupní galerii neměly způsobovat žádný hluk.

„Uzavírky jsou plánovány tak, aby byl dopad na chodce i automobilovou dopravu co nejmenší. Přesto samozřejmě budou chystané práce včetně demolice stávající budovy zásahem do života v této lokalitě. Prosíme všechny o trpělivost a omlouváme se za komplikace, které tyto práce budou obyvatelům i návštěvníkům okolí způsobovat,“ uvedl Jaromír Krb, ředitel developmentu společnosti Crestyl, která má na starost výstavbu nového komplexu.

Brno si pláclo s developerem. Směnilo s ním pozemky, aby postavil obchoďák a kanceláře

V brněnské ulici Dornych se stále více blíží stavba nového víceúčelového obchoďáku, který vznikne na místě bývalého obchodního domu Prior. K cestě za vytouženou stavbou pomohl soukromé společnosti magistrát, jenž se dohodl s firmou na směně pozemků.

Vznikne moderní komplex

Projekt výstavby nové čtvrti potrvá minimálně tři roky. Obchodní centrum plánuje po celou dobu zákazníky o případných omezeních v souvislosti s návštěvou pasáže pravidelně informovat. „Galerie Vaňkovka není jen nákupním místem, ale i významnou pěší spojnicí při cestách do centra či k vlakovému a autobusovému nádraží. Denně jí projde na čtyřicet tisíc lidí,“ doplnil Knop.

Projekt Nový Dornych, jenž nahradí obchodní dům Prior, získal na začátku letošního roku stavební povolení. Nabídne komplex několika budov, jejichž spodní podlaží zaplní obchody, restaurace a další služby. Ve vyšších patrech bude nájemní bydlení a kanceláře. Místo v jedné z budov najde také zdravotní klinika.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením CIJ Europe

Štítky Tesco, demolice, rekonstrukce, stavba, Dornych, obchodní centrum, Vaňkovka, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marie Glanczová

Vaňkovka je na prodej...

Pátek, 16. srpna 2024, 22:05Odpovědět

Marie Glanczová

Vizualizace k smíchu-kde by bílá paní na to vzala peníze

Čtvrtek, 15. srpna 2024, 14:32Odpovědět

Bývalý brněnský Prior půjde v listopadu k zemi. Omezení pro chodce i řidiče budou minimální  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.