Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Lidé v Hustopečích si nové koupaliště užijí až na konci prázdnin. Rekonstrukce se protáhla

Obyvatelé Hustopečí a přilehlých měst se v horku zchladí aspoň na konci prázdnin. Koupaliště, které procházelo rozsáhlou rekonstrukcí, otevře předposlední týden v srpnu. Ačkoliv je termín šibeniční, otevřít se musí kvůli zátěžovému provozu, který by odhalil možné nedostatky.

Koupaliště v Hustopečích, které prošlo rozsáhlými opravami, získalo město od stavební firmy opět do svých rukou. Pracovníci ihned začali s napouštěním, první návštěvníci by se tak mohli dočkat otevření areálu předposlední týden prázdnin.

Dokončení oprav rekreačního zařízení se protahovalo. Zhotovitel rozsáhlé rekonstrukce především bazénové techniky postupně město informoval, nedodrží původně plánovaný termín dokončení 30. června. Stejně nedodržel ani posunutý termín 31. července.

Podívejte se, kam a za kolik vyrazit na koupačku v Brně

Kam se vydat, když se člověk potřebuje zchladit v horkých letních dnech? Napříč celým Brnem je hned několik míst ke koupání. Některá z nich mají i širokou nabídku atrakcí pro děti. Naopak za přírodním koupáním mohou zájemci vyrazit zejména na jih...

Přestože město ztratilo téměř celou sezonu, otevřít koupaliště se musí kvůli zátěžovému provozu. „Potřebujeme koupaliště otestovat, aby se doladilo nastavení všech těch technologií, které tu máme nové. Mnoho lidí se podivuje nad tím, že koupaliště vypadá stejně, ale rekonstrukce se zaměřila právě na to, co není vidět, a to musíme i otestovat. Proto jsme připraveni prodloužit sezonu až do září a nabídneme symbolické vstupné tak, aby se každý mohl přijít podívat,“ vysvětlil v tiskové zprávě ředitel Sportovních zařízení města Hustopeče Aleš Proschek.

Areál, který byl postavený v roce 1996 a od té doby neprošel modernizací bylo kvůli špatnému stavu techniky nutné opravit i za cenu ztráty jedné koupací sezony. Projekt za více než 20 milionů korun přinesl potřebnou vlastní úpravnu vody pro každý z pěti bazénů, bazény jsou nově vydlážděné s novými odtokovými hranami, a nový je i tobogán nebo velká skluzavka. Vizuálně zůstává areál stejný.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením města Hustopeče

Štítky koupaliště, oprava, prázdniny, Hustopeče

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé v Hustopečích si nové koupaliště užijí až na konci prázdnin. Rekonstrukce se protáhla  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.