Počasí dnes29 °C, zítra22 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Podívejte se, kam a za kolik vyrazit na koupačku v Brně

Kam se vydat, když se člověk potřebuje zchladit v horkých letních dnech? Napříč celým Brnem je hned několik míst ke koupání. Některá z nich mají i širokou nabídku atrakcí pro děti. Naopak za přírodním koupáním mohou zájemci vyrazit zejména na jih Brna. O čištění vody se tam nestará chemie, ale kořenové systémy vodních rostlin a nespočet mikroorganismů.

Koupaliště Dobrák

Královopolské koupaliště Dobrák má otevřeno každý den od deváté do jednadvacáté hodiny. Celodenní vstupenka vyjde na 260 korun, dětská pak 145 korun. Koupaliště Dobrák také nabízí možnost si samostatně koupit jen dopolední či odpolední vstup. V areálu koupaliště se navíc nachází i FunPark. Jedná se o dětské hřiště se zábavnými prvky jako je lanové centrum, trampolíny nebo dřevěné prolézačky.

Nejjednodušeji se lidé ke koupališti dostanou městskou hromadnou dopravou, a to tramvajovými linkami tři, čtyři a dvanáct. Parkování aut je možné v přilehlých ulicích.

FOTO: Koupaliště DobrákFOTO: Koupaliště Dobrák

Koupaliště Kraví hora

Nadšeným plavcům nabízí koupaliště na Kraví hoře každé úterý, čtvrtek a pátek možnost ranního koupání od sedmi hodin. Ostatní dny je otevřeno od deváté hodiny a každý den se zavírá ve dvacet jedna hodin. Koupaliště nabízí jeden venkovní bazén a dětský bazének.

Návštěvníci koupaliště na Kraví hoře si mimo koupání mohou užít také panoramatický výhled na Brno, včetně nedalekého Špilberku. Celodenní vstupné bude návštěvníky stát 200 korun, děti polovinu ceny.

Koupaliště Riviéra

Téměř osm tisíc návštěvníků může naráz vyrazit na nedávno zrekonstruovaného koupaliště Riviéra v brněnských Pisárkách. Velký lákadlem je pětasedmdesáti metrový tobogán, lezecká stěna či vodní děla. Sportovně založení návštěvníci si mohou zaplavat v nejhlubším a zároveň nejdelším brněnském bazénu. Areál koupaliště nabízí navíc i šest hřišť na beach volejbal.

Každý den je koupaliště otevřeno od devíti do dvaceti hodin. Za celodenní základní vstupné lidé zaplatí 300 korun, děti polovinu. Při použití čipových hodinek se vztahuje na vstupné dvacetiprocentní sleva. Podmínkou je, aby hodinky byly dobity minimální částkou tisíc korun. 

Nevýhodou koupaliště je parkování. Přímo u areálu staví pouze autobus číslo osmdesát čtyři. Auto není možné zaparkovat v bezprostřední vzdálenosti. Lze využít odstavnou plochu u Anthroposu, která je otevřena denně od osmi do dvaadvaceti hodin. Vratná záloha za parkování činní dvě stě korun. Při platbě vstupného na koupaliště však bude odečtena.

FOTO: Koupaliště RiviéraFOTO: Koupaliště Riviéra

Přírodní koupaliště

U přírodních koupališť je velmi důležité si předem zjistit, zda je voda vhodná ke koupání. V horkých dnech se ve vodách mohou nadměrně vyskytovat sinice a zamezovat tak možnost se koupat. Stav kvality vody je možno kontrolovat na stránkách krajské hygienické stanice nebo na webu www.koupacivody.cz.

Biotop Brno-Jih

Jeden z biotopů se nachází na jihu Brna poblíž řeky Svratky. Cena za osobu je 190 korun, dětský vstup vyjde na 100 korun. Přes letní prázdniny se zájemci mohou koupat každý den od deváté do dvacáté hodiny. Návštěvníkům koupaliště nabízí k zapůjčení slunečníky a lehátka. Dostupné jsou i uzamykatelné skřínky za poplatek.

Lidé se k biotopu dostanou tramvajovou linkou číslo dvanáct, a dalšími čtyřmi autobusy. Před samotným areálem je parkoviště pro padesát aut. Další možností parkování je lokalita Dufkovo nábřeží. Navíc areál přímo sousedí s cyklistickou stezkou Brno-Vídeň, takže zájemci mohou vyrazit i na kole nebo bruslích.

Biocentrum Chrlice

Další možností koupání bez chemikálií je lokalita biocentrum v Chrlicích. Nespornou výhodou je časově neomezený a nezpoplatněný přístup. K vodní nádrži si návštěvníci mohou přivést i psy, kteří však v čase od devíti do devatenácti hodin nesmí ve vodě koupat. Vstup do vody je na většině míst biocentra strmý, někdy se může na břehu vyskytovat i mazlavé bahno.

Biocentrum se nachází jen pár metrů od nájezdu na cyklostezku. Nedaleko vodní nádrže je také menší odstavná plocha pro auta.

FOTO: Biotop Komárov

Prýgl

Brněnská přehrada je významnou rekreační oblastí v Brně. Návštěvníci si mohou vybrat z řady pláží, a to včetně jedné nudistické pláže. Ze všech pláží je dobrý přístup k vodě. Vstup na všechny je zcela zdarma.

Travnaté plochy Prýglu stíní několik stromů a poskytují tak úkryt před sluncem. Děti využijí pískové hřiště a prolézačky. Pro návštěvníky je v okolí přehrady přichystáno několik pingpongových stolů. K dispozici je také půjčovna sportovního vybavení, třeba šlapadel a paddle boardů.

K přehradě v Bystrci mají návštěvníci možnost přijet autem. Nedaleké parkoviště je velké, přesto je často zaplněné. Nejlepší variantou, jak se k přehradě dostat, je proto vyrazit tramvají číslo jedna a na zastávce Vozovna Komín přestoupit do autobusu čtyřiapadesát, který zastavuje přímo u Prýglu.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Koupaliště Kraví hora, Koupaliště Dobrák, Koupaliště Riviéra, Biotop Komárov

Štítky koupaliště, biotop, koupání, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podívejte se, kam a za kolik vyrazit na koupačku v Brně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.