Počasí dnes24 °C, zítra21 °C
Pondělí 9. září 2024  |  Svátek má Daniela
Bez reklam

Břeclavan dnes vyrazil na charitativní pochod napříč Českem. Vybrané peníze pomohou dětem s autismem

Břeclavan Lukáš Hrdlička dnes brzy ráno zahájil charitativní pochod od Aše po Praděd na podporu dětí s autismem. Za třiadvacet dní plánuje ujít 770 kilometrů s převýšením 18 tisíc metrů. Cesta podpoří organizaci Modrá vážka, která plánuje postavit stacionář pro autistické děti z Břeclavska.

Pomůže dětem s autismem

Břeclavan Lukáš Hrdlička dnes brzy ráno vyrazil na cestu napříč Českem. Jedná se o charitativní pochod od Aše po Praděd, který chce zvládnout za třiadvacet dní. Po dobu cesty bude aktivní charitativní sbírka na serveru Donio, vybrané peníze podpoří organizaci Modrá vážka, která se zabývá péčí o děti s autismem.

„Darovaná částka bude Modrou vážkou využita na projektovou dokumentaci stacionáře, který bude poskytovat čtyřiadvacetihodinovou péči včetně ubytování pro autistické děti z Břeclavska,“ stojí na facebookovém profilu města Břeclav. 

„Pro naše děti chceme nový domov, kde budou v dospělosti žít a dožijí v důstojných podmínkách. Pro nás pečující to bude jistota, že bez ohledu, co se s námi stane, bude o naše děti postaráno. Realizaci a výstavbu vidíme do 10 let,“ upřesňují pracovníci organizace Modrá vážka na webu Donio.

Přes nejvyšší české vrcholy

Trasa měří sedm set sedmdesát kilometrů a zahrnuje významné české vrcholy jako je Sněžka, Klínovec, Kralický sněžník, Velká Deštná. Celkové převýšení bude osmnáct tisíc metrů. O průběhu cesty bude Lukáš Hrdlička pravidelně informovat na facebookových stránkách Šlapeme pro Modrou vážku.

Hrdlička už za sebou jednu podobnou cestu má. Vloni přešel osmisetkilometrovou stezku SNP napříč slovenskými pohořími a podařilo se mu vybrat sto dvacet tisíc korun pro potřebné.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením města Břeclav

Štítky Donio, sbírka, autismus, děti, turistika, pochod, hory, Břeclav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Břeclavan dnes vyrazil na charitativní pochod napříč Českem. Vybrané peníze pomohou dětem s autismem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.