Počasí dnes30 °C, zítra24 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Opravy kohoutovického aquaparku jsou v plném proudu. Návštěvníci využijí vylepšený tobogán

Aquapark Kohoutovice přerušil provoz na konci června z důvodu kompletní opravy šaten a sprch. K pracím v interiéru se přidala i výměna toboganu, nový bude pro návštěvníky připraven přibližně v listopadu. Samotný aquapark zahájí provoz o dva měsíce dříve, tedy v září.

Opravy rychle pokračují

Kohoutovický aquapark prochází rozsáhlou rekonstrukcí a Brňané se v něm tak během letních prázdnin nevykoupou. Městská společnost Starez, jež areál provozuje, naplánovala na letní měsíce odstávku. Dělníci sena konci července pustili do opravy šaten i tobogánu.

„Co se týče prací v prostorách šaten a sprch, jsou již kompletně odbourány staré povrchy až na zdivo, probíhá vysoušení stěn a příprava nových rozvodů. V průběhu srpna a září bude provedena nová hydroizolace, nové obklady, dlažba a omítky,“ informovala v tiskové zprávě mluvčí společnosti Starez Michaela Dittrichová.

V kohoutovickém aquaparku si Brňané v létě nezaplavou. Areál čeká rekonstrukce

Aquapark v brněnských Kohoutovicích se od 24. června veřejnosti zcela uzavře. Během dlouhodobě naplánované odstávky se dělníci pustí do kompletní opravy šaten, které poničila vadná izolace. Zmodernizují také tobogán. Jediný aquapark v Brně své brány...

Tobogán s efekty

Původní tobogán se blížil konci životnosti. Návštěvníci se tak mohou těšit na nový, který bude zateplený, vybavený časomírou a ovládáním na optická čidla, která zajistí větší komfort a bezpečnost. Součástí oblíbené atrakce budou také vizuální efekty s obrázky zvířat, které ozvláštní zážitek z jízdy.

Vnější vzhled toboganu bude laděn do červeno-šedých barev a dodá tak atraktivní a moderní podobu celému zařízení. První návštěvníci ho vyzkouší přibližně v listopadu, aquapark zahájí provoz již o dva měsíce dříve, a to v průběhu září. Výměna tubusu toboganu vyjde na 9 milionů korun a je hrazena z rozpočtu statutárního města Brna, vlastníka areálu.

„Provozovatel kohoutovického aquaparku je přesvědčen, že úpravy a rekonstrukce výrazně zvýší atraktivitu areálu, zlepší komfort a spokojenost návštěvníků a zajistí i nadále poskytování kvalitních služeb, které návštěvníci ocení,“ doplnila Dittrichová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto STAREZ-SPORT

Štítky voda, aquapark, bazén, tobogán, oprava, rekonstrukce, modernizace, Aquapark Kohoutovice, Starez, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opravy kohoutovického aquaparku jsou v plném proudu. Návštěvníci využijí vylepšený tobogán  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.