Počasí dnes35 °C, zítra31 °C
Středa 14. srpna 2024  |  Svátek má Alan
Bez reklam

Hasič, který sloužil přes třicet let, zemřel při autonehodě. Kolegové uspořádali sbírku na podporu rodiny

Kolegové profesionálního hasiče Martina spustili sbírku na podporu jeho rodiny. Martin zemřel na konci června při dopravní nehodě, když se vracel ze služby domů. Zůstaly po něm tři záchranářky, manželka a dvě dcery. Finance vybrané přes platformu Donio umožní oběma dcerám řádně dostudovat, pokryjí nezbytné výdaje související s provozem domácnosti a lékařské výdaje, zejména odborné konzultace pro zlepšení psychického stavu.

Profesionální hasič Martin odešel náhle a nečekaně 29. června, při dopravní nehodě, když se vracel domů. „Dcery Barča a Káťa už nikdy neuslyší tátovu pochvalu ani slova uznání. Manželka Hanka, profesionální záchranářka, už neucítí lásku svého hrdiny. Už nebudou moci spojit své síly při záchraně cizích životů, jak jim to bylo přirozené. Dělali to automaticky a bez váhaní,“ píší jejich kolegové hasiči a záchranáři na platformě Donio, kam je možné přispět na podporu pozůstalých.

Sbírka pomůže manželce a dvěma dcerám. FOTO: Donio

Martin se stal profesionálním hasičem již v roce 1992. Jako významný člen preventivně výchovného programu Hasík rozdával dětem smích i základní znalosti, co dělat v nouzi. „Ač byla jeho postava malá, jeho činy, úsměv, obrovské láskyplné srdce, stejně jako jeho odborová práce, převyšovaly nás všechny. S Vaší pomocí chceme rodině ukázat že stejně jako oni a jejich táta pomáhali druhým, umíme pomoci i my ostatní právě jim,“ doplnili kolegové.

Vybrané peněžní prostředky umožní oběma dcerám řádně dostudovat a pokryjí nezbytné výdaje související s provozem domácnosti, dopravou či nečekanými výdaji. Poslouží také k úhradě lékařských výdajů, nyní zejména na odborné konzultace pro zlepšení psychického stavu.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Donio

Štítky HZS, hasiči, sbírka, nehoda, úmrtí, Donio

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasič, který sloužil přes třicet let, zemřel při autonehodě. Kolegové uspořádali sbírku na podporu rodiny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.