Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Lidé se spojí se strážníky ve Vyškově přes videohovor. Usnadní to komunikaci s cizinci a neslyšícími

Se strážníky ve Vyškově se lidé mohou spojit i přes videohovor či mohou využít textový chat. Novinku strážníci zavedli v minulém týdnu, má sloužit lokalizaci volajícího a snadnější komunikaci. Město o tom informovalo na svém webu.

Kontaktovat strážníky lze standardně přes telefonní číslo 156. Vyškovská linka má nyní možnost v případě potřeby připojit k telefonickému hovoru i video, chat i určení místa volajícího. Je to možné díky portálu Bezpečí, za kterým stojí tým aplikace Záchranka, která je určená pro rychlé kontaktování zdravotnické záchranné služby.

„Volající dostane z našeho dispečinku SMS zprávu se speciálním odkazem, který dotyčného po otevření lokalizuje a po povolení přístupu ke kameře rovněž spustí videohovor. Součástí je také chat s automatickým překladem pro zahraniční volající a možnost zaslat fotografie přímo z místa události. Rozhodnutí o využití technologie je vždy na strážníkovi. Ten má zkušenosti a vyhodnotí, kdy to daná situace vyžaduje,“ popsal na webu města komunikační nástroj velitel vyškovských strážníků Petr Sedláček.

Výhody vnímá právě u cizinců či u neslyšících. „Stává se pochopitelně i to, že volá člověk, který Vyškov dobře nezná. Nebo je silně rozrušený. Zjistíme tak jeho polohu, a pokud bude spolupracovat, můžeme získat důležité informace ještě před samotným příjezdem hlídky. Novinka nám jednoduše umožní reálný pohled na místo události,“ dodal k efektivitě služby Sedláček.

Není třeba si do telefonu instalovat žádnou mobilní aplikaci, vše funguje pouze na potvrzení odkazu. Volajícímu tak stačí chytrý telefon s připojením k internetu. Strážníci mobil dotyčného pochopitelně nijak neovládají.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Vyškov

Štítky MP Vyškov, 156, hovor, SMS, videohovor, komunikace, Vyškov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé se spojí se strážníky ve Vyškově přes videohovor. Usnadní to komunikaci s cizinci a neslyšícími  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.