Počasí dnes17 °C, zítra13 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

VIDEO: Brnem se prohnala bouřka. Hasiči odčerpávali vodu a odstraňovali popadané stromy

, aktualizováno 22. června 2024, 6:36

Bouřka, která v pátek večer zasáhla jižní Moravu a prohnala se i Brnem, zaměstnávala hasiče. Ti kvůli dešti a silnému větru v regionu zasahovali zejména u popadaných stromů a odčerpávali vodu.

„V souvislosti s počasím zatím evidujeme 90 událostí a další přibývají. Jen v Brně je jich okolo 30. Jde především o popadané stromy a čerpání vody,“ uvedli hasiči před páteční devátou hodinou na síti X. O pár minut později upřesnili, že po čtvrt na deset večer evidovali už 133 zásahů.

„Aktuálně v kraji zasahuje 77 jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů,“ doplnili zástupci sboru na sociální síti.

Od sedmi do tři čtvrtě na jedenáct hasiči evidovali celkem 201 událostí spojených s počasím. „Popadané stromy 93x, čerpání vody 82x, odstraňování nebezpečných stavů 26x. Vše bez zranění,“ uvedli.

Během noci se ještě déšť vyskytoval na většině území ve formě přeháněk nebo bouřek, a to lokálně i velmi silných. V sobotu během dne by mělo být oblačno až zataženo, místy déšť, přeháňky, nebo i bouřky. „Během dopoledne ubývání srážek a postupně převážně polojasno. Nejvyšší odpolední teploty 24 až 27 stupňů Celsia,“ popsali na svém webu meteorologové.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS JMK

Štítky počasí, bouřka, déšť, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Brnem se prohnala bouřka. Hasiči odčerpávali vodu a odstraňovali popadané stromy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.