Počasí dnes32 °C, zítra34 °C
Sobota 29. června 2024  |  Svátek má Petr a Pavel
Bez reklam

Brno čekají tropy. Odborníci varují před přehřátím a dehydratací

Meteorologové vydali výstrahu před vysokými teplotami. V Brně i celém Jihomoravském kraji by dnes podle předpovědi měli panovat velmi vysoké teploty. Odpoledne překročí 31 stupňů, odborníci varují před přehřátím a dehydratací.

Výstraha meteorologů platí od dnešních jedenácti hodin dopoledne do sedmi večer. Odpoledne podle předpovědi teploty překročí 31 stupňů. Je to vysoká zátěž na lidský organismus, hrozí přehřátí a dehydratace.

Podle meteorologů bude ve středu během dne skoro jasno až polojasno, později odpoledne a večer přechodně oblačno a postupně by od severozápadu mohly místy přijít přeháňky nebo bouřky, ojediněle i silné s přívalovými srážkami, kroupami a nárazy větru. Nejvyšší odpolední teploty se dostanou na 30 až 33 stupňů Celsia.

„Doporučuje se dodržovat pitný režim, zvýšit konzumaci neslazených nealkoholických nápojů, které je vhodné kombinovat s minerálními vodami. Omezit tělesnou zátěž v poledních a odpoledních hodinách. Nenechávat děti nebo i zvířata na přímém slunci, zvláště v zaparkovaných automobilech,“ uvedli na webu meteorologové.

Ve čtvrtek by mělo být zhruba 28 stupňů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com/Leonhard_Niederwimmer

Štítky meteorologové, počasí, varování, přehřátí, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno čekají tropy. Odborníci varují před přehřátím a dehydratací  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.