Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Pondělí 17. června 2024  |  Svátek má Adolf
Bez reklam

Strážníci mají zájem o propuštěné zaměstnance Zetoru. Staňte se motorem bezpečnosti Brna, lákají

O zaměstnance, které propustí výrobce traktorů Zetor, má zájem brněnská městská policie. Ženy i muže, kteří budou muset koncem července z firmy odejít, lákají strážníci na sociální síti na mnoho benefitů. Nabízí hromadnou dopravu či posilovnu zdarma nebo možnost pronájmu služebního bytu.

Brněnský výrobce traktorů Zetor Tractors propustí ke konci července sto šedesát lidí, tedy víc než polovinu ze současných tří set zaměstnanců. Důvodem hromadného propouštění jsou změny ve výrobě. Zetor totiž loni na podzim oznámil, že v Brně ukončí výrobu vlastních motorů a převodovek. Zůstane zde vývoj, marketing, obchod a sestavování traktorů pro Evropu a USA.

O propuštěné ženy i muže projevila zájem brněnská městská policie. „Když něco končí, něco jiného může začít. Staňte se motorem bezpečnosti Brna,“ objevilo se v náborové reklamě na sociální síti Facebook.

Brněnský výrobce traktorů Zetor propustí kvůli změnám ve výrobě více než polovinu zaměstnanců

Brněnský výrobce traktorů Zetor Tractors propustí ke konci července sto šedesát lidí, tedy víc než polovinu ze současných tří set zaměstnanců. Jako důvod hromadného propouštění firma v tiskové zprávě uvedla změny ve výrobě. Zetor snižuje počty...

„Vážíme si pracovitých lidí a těch teď musejí ze Zetoru odejít desítky. Zetoráci, zasloužíte si férovou nabídku. Pomozte nám pečovat o bezpečí ve městě,“ stojí v jednom z příspěvků. Strážníci nabízí například náborový příspěvek, sick-days, příspěvek na stravu a k penzijnímu spoření nebo návštěvy fitness centra a hromadnou dopravu zdarma.

Brněnský výrobce traktorů snižuje počty zaměstnanců už deset let. Ještě v roce 2014 měl Zetor 783 zaměstnanců, větší propouštění oznámil v roce 2018, kdy mělo odejít okolo 40 procent lidí. Podle poslední dostupné výroční zprávy společnosti za rok 2022 opustilo závod v průběhu roku 127 lidí a ve firmě pracovalo 349 lidí.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MPB

Štítky MPB, strážníci, nábor, zaměstnanci, Zetor, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci mají zájem o propuštěné zaměstnance Zetoru. Staňte se motorem bezpečnosti Brna, lákají  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.