Počasí dnes26 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Z týraného kotěte se stala brněnská hvězda. Má vlastní pohádku i obraz, který jde do aukce

Začátkem roku bylo v Brně nalezeno týrané kotě Jiřinka se zlomeným ocáskem a opálenými fousky. Charitativní kočičí spolek Kryšpín ji zachránil a našel milující domov. Její příběh inspiroval dvě umělkyně, jedna napsala pohádku a druhá namalovala obraz, jehož aukce podpoří zvířata v nouzi.

Týrané kotě Jiřinka se uzdravilo

Začátkem ledna tohoto roku jihomoravskou metropolí otřásl případ malého týraného kotěte. Žena našla v brněnském Starém Lískovci drobné podvyživené kotě, které mělo zlomený ocásek, opálené všechny hmatové fousky, spálený čumák a opálené ucho. Taková zranění si kočka nemohla způsobit sama.

„Ocásek se zachránit nepodařilo, ale malé koťátko ano. Malá Jiřinka, jak bylo kotě po svých zachráncích pojmenováno, našla i milující domov,“ uvedla Lenka Němcová z Charitativního kočičího spolku Kryšpín, který případ medializoval.

„I když měla Jiřinka velké štěstí a teď je z ní mazlivá a šťastná slečna, která dostává spoustu lásky, nic z toho nedokáže tehdy bezbrannému kotěti vynahradit hrůzy, se kterými se muselo vypořádat,“ doplnila Němcová.

Týrané kotě Jiřinka se spáleným čumákem a zlomeným ocasem našlo nový domov

O případu týrání kotěte Jiřinky jsme informovali už letos v lednu. Dva dny po Silvestru našla žena v brněnském Starém Lískovci podvyživené kotě, které mělo zlomený ocásek, opálené všechny hmatové fousky, spálený čumák a opálené ucho. Taková...

Má vlastní obraz i pohádku

Příběh kočičí bojovnice inspiroval jihomoravské umělkyně. Brněnská spisovatelka Lucie Hlavinková o osudu kotěte napsala pohádku nazvanou O Jiřince. 

Nyní má Jiřinka také vlastní obraz od výtvarnice Romany Štryncl. „Jedná se o Romanin již třicátý obraz namalovaný na podporu útulků, tentokrát na podporu útulku, který Jiřince zachránil život,“ uvedla Němcová.

Umělecké dílo se bude dražit, aukce začala dnes a potrvá přesně měsíc, tedy do 20. června. Na webu a facebookovém profilu s názvem Azyl Jiřina Skoumalová lidé mohou nabízet peněžní částky. Výtěžek z aukce půjde na podporu zvířat v nouzi.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Anna Pospíšilová

Štítky kotě, týrání, odměna, Jiřinka, umění, obraz, pohádka, aukce, dražba, Starý Lískovec, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z týraného kotěte se stala brněnská hvězda. Má vlastní pohádku i obraz, který jde do aukce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.