Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Týrané kotě Jiřinka se spáleným čumákem a zlomeným ocasem našlo nový domov

O případu týrání kotěte Jiřinky jsme informovali už letos v lednu. Dva dny po Silvestru našla žena v brněnském Starém Lískovci podvyživené kotě, které mělo zlomený ocásek, opálené všechny hmatové fousky, spálený čumák a opálené ucho. Taková zranění si kočka nemohla způsobit sama, a tak Charitativní kočičí spolek Kryšpín podal trestní oznámení na neznámého pachatele za týrání zvířete a za informace vedoucí k dopadení pachatele policií spolek vypsal odměnu 70 tisíc korun. Jiřinka v minulých dnech našla nový domov. Nabídka odměny trvá do konce března.

„Spálený čumák, opálené ucho, tři tlapky do živého masa opálené“

Už v lednu jsme informovali o tom, že žena našla v brněnském Starém Lískovci evidentně týrané kotě. „Nevím, čím vším si tato malá kočičí holčička musela projít, ale nic pěkného to nebylo. Uzlíček plný bolestí, zlomený ocásek, který již odumírá, dehydrovaná, hladová, kost a kůže, sotva dýchá. Všechny polštářky na tlapkách má spálené, na srsti zbytky vosku,“ napsala o ní jednu z prvních zpráv na Facebook Jiřina Skoumalová, jejíž azyl poskytl Jiřince pomoc.

Podle veterinářky si kočka zranění takového rozsahu nemohla způsobit sama. „Toto je jasné týrání zvířete, zlomený ocásek, opálené všechny hmatové fousky, spálený čumák, opálené ucho, tři tlapky má do živého masa opálené, Kočka není hloupá, nevleze do ohně, nezlomí si jen tak ocas,“ vysvětlovala Jiřina Skoumalová.

Zlomený ocas, opálené ucho i čumák. Mučené kotě vyvolalo vlnu solidarity, za vypátrání tyrana je vypsaná odměna

Charitativní kočičí spolek Kryšpín podal trestní oznámení na neznámého pachatele za týrání kotěte Jiřinky, které bylo nalezeno v brněnském Starém Lískovci před dvěma týdny. Spolek dokonce vypsal odměnu 70 tisíc korun za informace vedoucí k...

Jiřinka našla nový domov u zachránce Jiřího

Příběh Jiřinky má šťastné pokračování. Od své hospitalizace začátkem ledna na Veterinární klinice v Letovicích ušlo kotě velký kus cesty. Podstoupila amputaci zlomeného ocásku, který nebylo možné zachránit. „Zahojit tlapky a upálené ouško se podařilo pomocí Višněvského balzámu, duši postupně hojí čas. Do Azylu Jiřina Skoumalová byla Jiřinka převezena 6. 2. 2024 a zde pokračovala v rekonvalescenci a hojení naštíplé loketní kosti, kterou nebylo možno operovat a musela se sama svalovinou zapouzdřit. Jiřinka vše zvládala a zvládá na jedničku s hvězdičkou,“ popsala v tiskové zprávě předsedkyně brněnského Charitativního kočičího spolku Kryšpín Lenka Němcová.

Jeden ze zachránců Jiřinky, pan Jiří Aberle, který 3. ledna akutně převezl kotě z Brna na hospitalizaci do Letovic a jeho osud průběžně sledoval a navštěvoval ho v útulku, se nakonec stal adoptivním rodičem týrané Jiřinky. „Od 10. března 2024 má Jiřinka u něj, jeho paní a kocoura Ronyho nový milující domov. V těchto dnech se všichni sžívají a my přejeme šťastný společný život,“ doplnila Němcová.

Za dopadení tyrana spolek nabízí 70 tisíc

Charitativní kočičí spolek Kryšpín podal trestní oznámení na neznámého pachatele za týrání zvířete 11. ledna 2024. Navíc nabídl 70 tisíc člověku, který by poskytl informace vedoucí k dopadení pachatele policií.

„Stále hledáme svědky, kteří by nám pomohli usvědčit pachatele, a do 31. března 2024 nabízíme odměnu 70 tisíc korun,“ prosí o pomoc zástupci spolku. „Kdo něco zaslechl nebo viděl, napište prosím Charitativnímu kočičímu spolku Kryšpín zprávu na Facebook nebo na e-mail spolek-kryspin@email.cz. Anonymita zaručena,“ píše se v tiskové zprávě.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Charitativní kočičí spolek Kryšpín

Štítky kotě, týrání, odměna, Jiřinka, Starý Lískovec, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Týrané kotě Jiřinka se spáleným čumákem a zlomeným ocasem našlo nový domov  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.