Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Zlomený ocas, opálené ucho i čumák. Mučené kotě vyvolalo vlnu solidarity, za vypátrání tyrana je vypsaná odměna

Charitativní kočičí spolek Kryšpín podal trestní oznámení na neznámého pachatele za týrání kotěte Jiřinky, které bylo nalezeno v brněnském Starém Lískovci před dvěma týdny. Spolek dokonce vypsal odměnu 70 tisíc korun za informace vedoucí k dopadení pachatele. Jiřinka je v současnosti na veterině v Letovicích a připravuje se na amputaci ocasu.

Odměna za informaci o pachateli je 70 tisíc korun

Příběh týraného a opuštěného kotěte, který začal před dvěma týdny, pokračuje. Poté, co jej našla a zachránila malá holčička mu nabídl pomoc spolek Azyl Jiřina Skoumalová, a proto kotě dostalo jméno Jiřinka. Charitativní kočičí spolek Kryšpín pak podal trestní oznámení za týrání zvířete na neznámého pachatele, který si může odsedět až šest let.

„Když jsme se dozvěděli o týraném koťátku, bylo nám do pláče. Pak přišel vztek a následovalo odhodlání toho, kdo to udělal, dohnat před soud a spravedlivě potrestat,“ řekla Lenka Němcová, předsedkyně brněnského Charitativního kočičího spolku Kryšpín. Ten dokonce vypsal odměnu 70 tisíc korun pro toho, kdo policii poskytne informaci vedoucí k dopadení tyrana.

„Na Facebooku mají prosby o oznámení informací vedoucích k nalezení pachatele, pachatelky či pachatelů dosah desetitisíců lidí. Lidé posílají peníze jak na veterinární péči o Jiřinku, tak na odměnu. Jedna paní dokonce sama vytiskla desítky letáčků a vylepila je v oblasti, kde bylo kotě nalezeno,“ dodala Němcová.

Kotě nyní čeká na amputaci ocasu

Kotě je v současnosti hospitalizované na veterině v Letovicích a pomalu se zotavuje ze všech zranění. „Podle paní veterinářky si tato kočičí holčička taková zranění rozhodně nezpůsobila bez něčího přičinění. Toto je jasné týrání zvířete: zlomený ocásek, opálené všechny hmatové fousky, spálený čumák, opálené ucho,“ uvedla na Facebooku Jiřina Skoumalová.

V době nálezu měla Jiřinka jen sedm týdnů a vážila pouhých 550 gramů. Díky sestřičkám z letovické veterinární kliniky, které si ji berou na noc a na víkendy domů, se její zdravotní stav pomalu zlepšuje. „Díky tomu, že 15. ledna měla Jiřinka váhu už 900 gramů, mohla být naplánovaná amputace ocásku. Bohužel ji ale oddálily krevní testy, které ukázaly zvýšené jaterní enzymy, tak se musí ještě počkat na vhodnější chvíli,“ shrnula blízkou budoucnost kotěte Lenka Němcová.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Charitativní kočičí spolek Kryšpín

Štítky kotě, týrání, odměna, Starý Lískovec, Brno

Zlomený ocas, opálené ucho i čumák. Mučené kotě vyvolalo vlnu solidarity, za vypátrání tyrana je vypsaná odměna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.