Počasí dnes32 °C, zítra27 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Restaurace na jihu Moravy skladovala v nevhodných podmínkách prošlé maso i maso neznámého původu

S provozovatelem restaurace na Znojemsku bude zahájeno správní řízení za porušení zákona o potravinách a hrozí mu pokuta ve výši až 50 milionů korun. Důvodem je fakt, že v restauraci inspektorky Státní veterinární správy během kontroly odhalily několik závažných porušení předpisů při skladování surovin živočišného původu.

Inspektorky zjistily, že provozovatel v restairaci skladoval maso neznámého původu nebo s překročeným datem použitelnosti. Část ze surovin pak provozovatel skladoval v nevhodné teplotě nebo bez označení.

„V mrazírenském boxu v zázemí restaurace se vyskytovalo 11 kilogramů masa neznámého původu, k němuž nebyl předložen nabývací obchodní doklad. V chladírenském boxu bylo uloženo 13 kilogramů baleného masa po datu použitelnosti. Další vakuové balení vepřové krkovice nemělo etiketu a u nebaleného masa nebyly navíc dodrženy teplotní podmínky skladování. Výsledek měření teploty masa byl přes 12 stupňů Celsia, zatímco legislativou požadovaná teplota činí do 4 stupně,“ uvedl v tiskovém prohlášení mluvčí veterinární správy Petr Vorlíček.

Inspektorky v podniku odbarvením znehodnotily skoro 30 kilo živočišných produktů a nařídily jejich likvidaci v asanačním podniku na náklady provozovatele. „S provozovatelem restaurace bude zahájeno správní řízení, za porušení zákona o potravinách může být v tomto případě uložena sankce až do výše 50 milionů korun,“ doplnil mluvčí.

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Státní veterinární správa

Štítky Státní veterinární správa, restaurace, maso, Znojemsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

NEUMIM CESKY ALE MAM TDY KOCICI NADIVANY PRSIČKA DATE SI 1X NEBO 2X?

Pondělí, 22. dubna 2024, 16:43Odpovědět

Michal Michal

Hočiminovo bistro

Čtvrtek, 18. dubna 2024, 18:09Odpovědět

Restaurace na jihu Moravy skladovala v nevhodných podmínkách prošlé maso i maso neznámého původu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.