S provozovatelem restaurace na Znojemsku bude zahájeno správní řízení za porušení zákona o potravinách a hrozí mu pokuta ve výši až 50 milionů korun. Důvodem je fakt, že v restauraci inspektorky Státní veterinární správy během kontroly odhalily několik závažných porušení předpisů při skladování surovin živočišného původu.
Inspektorky zjistily, že provozovatel v restairaci skladoval maso neznámého původu nebo s překročeným datem použitelnosti. Část ze surovin pak provozovatel skladoval v nevhodné teplotě nebo bez označení.
„V mrazírenském boxu v zázemí restaurace se vyskytovalo 11 kilogramů masa neznámého původu, k němuž nebyl předložen nabývací obchodní doklad. V chladírenském boxu bylo uloženo 13 kilogramů baleného masa po datu použitelnosti. Další vakuové balení vepřové krkovice nemělo etiketu a u nebaleného masa nebyly navíc dodrženy teplotní podmínky skladování. Výsledek měření teploty masa byl přes 12 stupňů Celsia, zatímco legislativou požadovaná teplota činí do 4 stupně,“ uvedl v tiskovém prohlášení mluvčí veterinární správy Petr Vorlíček.
Inspektorky v podniku odbarvením znehodnotily skoro 30 kilo živočišných produktů a nařídily jejich likvidaci v asanačním podniku na náklady provozovatele. „S provozovatelem restaurace bude zahájeno správní řízení, za porušení zákona o potravinách může být v tomto případě uložena sankce až do výše 50 milionů korun,“ doplnil mluvčí.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.
NEUMIM CESKY ALE MAM TDY KOCICI NADIVANY PRSIČKA DATE SI 1X NEBO 2X?