Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Potravináři odhalili v brněnském supermarketu zkažené sýry. Strouhaný eidam pokrývala zelená plíseň

Strouhaný sýr typu eidam od značky Česká chuť, který na první pohled jevil známky zkažení, odhalili při své návštěvě potravináři v jedné z poboček obchodního řetězce Albert v jihomoravské metropoli. Podle obchodníků nepochybil obchod při skladování, ale výrobce.

Dvousetgramové balení sýra typu eidam původem z české Jaroměřické mlékárny padlo do oka kontrolorům v prodejně Albert v jižní části Brna. Inspektoři našli na povrchu strouhaného sýra viditelnou plíseň nazelenalé barvy.

Celé kolonie nebezpečných plísní následně odhalili pod neporušeným obalem u všech kontrolovaných balení na prodejně v ulici Svatopeterská. Odborníci před konzumací takového sýra varují. „Potravina se nepovažuje za bezpečnou, pokud jeví známky kažení,“ sdělili pracovníci Státní zemědělské a potravinářské inspekce na svém webu Potraviny na pranýři.

Za nevyhovující stav sýra podle kontrolorů nemohou pracovníci konkrétní prodejny, ale výrobce. „Při kontrole nebyly zjištěny nevyhovující teploty skladování tohoto výrobku, potravina neměla prošlé datum použitelnosti,“ uvedli na webu potravináři.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Potraviny na pranýři

Štítky sýr, eidam, plíseň, potravináři, kontrola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Potravináři odhalili v brněnském supermarketu zkažené sýry. Strouhaný eidam pokrývala zelená plíseň  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.