Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kohoutovice mají stavební povolení pro fotbalový stadion a volnočasový areál

Brněnská městská část Kohoutovice plánuje nový volnočasový areál a fotbalový stadion. Radnice získala začátkem února stavební povolení, nyní na projekt za více než 80 milionů korun bude shánět peníze. O dotaci chce žádat Národní sportovní agenturu (NSA), řekl dnes novinářům starosta Kohoutovic Jakub Hruška (KDU-ČSL).

Areál by měl vzniknout ve Voříškově ulici blízko hřiště, které už fotbalistům nevyhovuje. Podle Hrušky fotbalisté nový stadion potřebují a roky na něj čekají. Na téměř hektarové rozloze kromě něj přibude hřiště pro děti či workout nebo místa pro jógu a fitness. Radnice zároveň oživí území, které je desítky let nevyužívané. Vybuduje tam také veřejné osvětlení, veřejné záchody a přístupovou cestu, která nahradí tu stávající k tenisovému areálu.

Akce si vyžádá investici přesahující 82 milionů korun. „Připravujeme projekt na dotaci z NSA a jednáme se zástupci města, že bychom se podělili o zbytek. Pokud vše dobře půjde a podaří se nám u NSA uspět, tak bychom začátkem příštího roku se stavbou začali. Část, třeba plácek na jógu, bychom ale mohli začít dělat už letos," řekl Hruška.

Významnou část nákladů tvoří naplánovaná opěrná zeď okolo fotbalového hřiště. Radnice nyní zkoumá, zda je její stavba nutná. „Pracujeme na stavebních a statických posudcích, které mohou ovlivnit rozsah těchto opěrných zdí a zásadně tak snížit cenu," sdělil místostarosta Michal Velička (ODS).

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky fotbalový stadion, sporty, Kohoutovice, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kohoutovice mají stavební povolení pro fotbalový stadion a volnočasový areál  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.