Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Lidé na Znojemsku mohou v nouzi zažádat o pomoc. Ve městě nově funguje potravinová banka

Potřební lidé ze Znojma a okolí už se nebudou muset bát, že kvůli tíživé životní situaci vyhladoví. Mohou využít pomoc z brněnské potravinové banky, s níž město navázalo spolupráci. Výdej potravin ve městě zajišťuje také oblastní charita.

Rozvoz balíčků z Brna

Zástupci města Znojma navázali spolupráci s potravinovou bankou v Brně. Obyvatelé okresního města tak budou moct využít další formu pomoci v tíživé životní situaci v podobě balíčků se základními potravinami.

Koordinaci pomoci bude mít na starost sociální odbor městského úřadu. „Sociální pracovníci vytipují při své práci potřebné občany a rodiny v nouzi,“ uvedla Denisa Mandátová z Oddělení vnějších vztahů znojemské radnice.

Na Moravu vyrazí potravinové banky. Pomoc rozdají anonymně

Potravinové banky v létě vyjedou do Slavkova u Brna na Vyškovsku a do Kyjova na Hodonínsku. Do konce roku by pak mohla vzniknout i další místa, kam se budou potraviny dovážet. Výdejny vznikají v rámci projektu, jehož cílem je poskytnout...

Lidé si budou moci potravinové balíčky vyzvednout v dohodnutý čas na dohodnutém místě. Rozvoz balíčků obstará potravinová banka, peníze na provoz projektu poskytne evropská dotace.

Pomáhá i charita

Další potravinovou pomoc lidé ve Znojmě mohou vyhledat v budově na ulici Horní Česká. Sídlí tam znojemská oblastní charita, jež poskytuje pomoc lidem v nouzi, pro něž není při řešení jejich situace dostupná žádná jiná forma pomoci

 Charita poskytuje především jídlo, ošacení, teplo a pocit bezpečí. Cílem pomoci je řešení okamžité nouze. Po konzultaci s pracovníkem charity si lidé potravinové balíčky mohou vyzvednout každý čtvrtek dopoledne.

Záchranná síť, jak charita svůj program nazývá, je určena pro lidi v nouzi, kteří se na ni sami obrátí, nebo kteří jsou jejím prostřednictvím vyhledáni. Součástí činnosti záchranné sítě je kvalifikované posouzení jejich životní situace, při kterém dojde k vyhodnocení skutečné potřebnosti.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Potravinová banka Brno

Štítky charita, potravinová banka, jídlo, pomoc, Znojmo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé na Znojemsku mohou v nouzi zažádat o pomoc. Ve městě nově funguje potravinová banka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.