Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Muž zkolaboval po hokejovém zápase. Život mu zachránili spoluhráči a záchranář, který zrovna šel bruslit

Velmi perné chvíle zažili hráči hokejového klubu, kteří byli svědky kolapsu svého spoluhráče v kabině po utkání. Muž, kterého jihomoravští záchranáři na svém webu označili jako pana Pavla, po utkání v šatně zkolaboval. Život mu však zachránila rychlá reakce jeho spoluhráčů a také záchranář, který si zrovna šel na stadion zabruslit na veřejné bruslení.

Když muž v šatně vyškovského zimáku zkolaboval, jeho spoluhráči ihned zavolali na tísňovou linku a podle instrukcí operátora zahájili resuscitaci. „Šťastná náhoda byla, že v tu dobu šel na veřejné bruslení náš kolega záchranář v civilu. Resuscitaci převzal a pokračoval v ní do příjezdu pozemní lékařské posádky. Tým z vyškovské základny na resuscitaci navázal a rozšířil ji o další kroky potřebné pro obnovu oběhu,“ popsali jihomoravští záchranáři na svém webu první chvíle po mužově kolapsu.

Muž za několik minut se záchranáři plně komunikoval a ve stabilizovaném stavu putoval leteckou záchrannou službou na specializované pracoviště.

„Jednalo se o dokonalou souhru všech. Počínaje spoluhráči pana Pavla, přes operátora linky 155, který správně vyhodnotil, že jde o zástavu oběhu. Resuscitace spoluhráči byla kvalitní a já jsem v ní pokračoval do příjezdu kolegů a společně se nám podařilo dosáhnout obnovy oběhu,” uvedl na webu ZZS záchranář Vojtěch Outlý.

Pavel později přišel záchranářům osobně poděkovat na vyškovskou základnu. „Motivující pro nás bylo, že pacient je zcela v pořádku, mohl se vrátit ke své rodině a během několika týdnů se plně vrátí do běžného života,“ popsal Vojtěch Outlý.

„Všem, kteří pomohli, dáváme velký palec nahoru. A panu Pavlovi přejeme do další cesty životem jen to dobré,“ stojí na webu záchranářů.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS JMK

Štítky hokej, kolaps, pomoc, Vyškov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž zkolaboval po hokejovém zápase. Život mu zachránili spoluhráči a záchranář, který zrovna šel bruslit  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.