Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Na rentgen bez čekání. Spokojení pacienti se na EUC Kliniku Brno vracejí

PR článek

EUC Klinika Brno objednává online na rentgen. Pacienti ušetří čas čekání, říká vedoucí radiologická asistentka Mária Belanská.

Co všechno na radiologii EUC Kliniky Brno provádíte?

Radiologické oddělení poskytuje klasické rentgenologické a sonografické služby hrazené jak pojišťovnami, tak i pro samoplátce. Jsme vybaveni moderním rentgenem od firmy Philips s přímou digitalizací, což výrazně snižuje radiační zátěž pacienta a umožňuje bezpečně posílat obrazovou dokumentaci na jiná pracoviště.  Zatímco na rentgen musí mít klient žádanku vždy, na ultrazvuk lze přijít i bez doporučení praktického či jiného lékaře. Zakládáme si na individuálním přístupu k pacientům. V drtivé většině k nám pacienti přichází s obavou, že jim něco je. K vysoké profesionalitě, erudici a zručnosti přidáváme úsměv a lidskost. To je v daný okamžik lék na vše.

Pacienti se mnohdy obávají dlouhého čekání, než na ně přijde řada…

Je možné, že v některé dny se lidí v čekárně sejde více, a proto si musí chvíli na rentgenologické nebo ultrazvukové vyšetření počkat. Vytížená rána mohou pacientům vzít i delší čas. Pro pacienty, kteří čekat nechtějí, jsme zavedli novinku v podobě možnosti online objednání na pevný termín. Tato možnost zatím není u podobných vyšetření zcela obvyklá a věříme, že tím zlepšíme poskytovanou službu pro ty, kteří nechtějí být v čekárně déle, než je nezbytně nutné. Objednání je jednoduché a bezplatné. Zvolit si lze volné termíny v rámci každého středečního odpoledne. V případě ultrazvuku nemusí mít klient žádanku od praktického lékaře.

Můžete uvést příklady nabízených vyšetření?

Rentgenologické vyšetření zahrnuje RTG kostí a kloubů končetin včetně projekcí, snímky lebky a páteře včetně speciálních projekcí, dále snímkování hrudníku, plic a srdce, RTG břicha a nativní snímky ledvin. V rámci sonografie provádíme ultrazvuk prsů včetně axil a to i v rámci prevence, bez omezení věku. Mezi další úkony patří vyšetření krku a štítné žlázy, ultrazvuk horní nebo dolní poloviny břicha nebo pánve. Z dalších vyšetření to je ultrazvuk měkkých tkání, podkoží, svalů, uzlin, ultrazvuk šourku a Dopplerovský ultrazvuk cév. Ráda bych zdůraznila, že díky modernímu zařízení je radiační zátěž opravdu nízká a pacienti se nemusí bát nějakých následků.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Rada

Má to jednu vadu. Kde to je?

Čtvrtek, 8. února 2024, 19:34Odpovědět

Na rentgen bez čekání. Spokojení pacienti se na EUC Kliniku Brno vracejí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.