Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

VIDEO: Lidé v Brně znovu protestují proti Ficovi. Znepokojuje je politická situace na Slovensku

Již podruhé v Brně vyšly do ulic Brna vyšší desítky lidí, aby vyjádřily značné obavy nad politickou situací na Slovensku. Převážně studenti demonstrovali proti plánovaným změnám v trestním právu. Brno se tak připojilo k desítkám měst na Slovensku, kde podobná shromáždění konají od minulého prosince.

Druhý protest v Brně

Lidé na brněnském náměstí Svobody hlasitým skandováním a slogany napsanými na kusech kartonu již podruhé vyjadřují nespokojenost s politickou situací na Slovensku. Nechybí ani slovenské či evropské vlajky a transparenty namířené proti slovenskému premiérovi Robertu Ficovi.

„Cílem je vyjádřit znepokojení nad radikálními změnami legislativy v oblasti trestního práva,“ uvedl jeden z organizátorů Marek Pravda. Protestující odmítají kroky vlády, která usiluje o snížení trestů za korupci či ekonomickou kriminalitu a o zkrácení promlčecí lhůty. Plánuje také zrušit Úřad speciální prokuratury.

Lidé v Brně protestovali proti Ficovi. Bojí se, že spravedlnost na Slovensku je v ohrožení

Spravedlnost na Slovensku je v ohrožení, stejně jako nezávislé instituce, zaznělo dnes v Brně na demonstraci proti plánovaným změnám v trestním právu. Protestu na náměstí Svobody se zúčastnilo podle odhadu zpravodaje ČTK asi 250 lidí, převážně...

Do ulic vyšli studenti

Do ulic vyšli zejména mladí lidé a studenti slovenské národnosti, kteří pobývají v Brně kvůli studiu či práci. „Není nám lhostejné, co se v naší rodné krajině děje. Nesouhlasíme s výroky politiků, kteří svými výroky znevažují občany Slovenska a menšiny žijící na Slovensku,“ popsal Pravda.

Dalším problémem slovenské vlády je podle protestujících netransparentnost změn ve vedení mnohých státních organizací a podniků. Do vedoucích pozic jsou dosazovány problematické osoby.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Anna Pospíšilová

Štítky vláda, demonstrace, Fico, Slovensko, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Rada

Já zase protestuji proti obrovskému počtu Slováků na našich VŠ, kteří navíc neplatí za studium! Je jich zde přes 20 tisíc, většina na Moravě!

Pátek, 2. února 2024, 10:58Odpovědět

VIDEO: Lidé v Brně znovu protestují proti Ficovi. Znepokojuje je politická situace na Slovensku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.