Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Masarykova Univerzita předá rektorce Univerzity Karlovy šek na milion korun. Do sbírky se zapojilo tisíc lidí

Masarykova univerzita ukončila solidární pomoc na podporu osob zasažených v souvislosti se střeleckým útokem na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Po měsíci od tragédie vybralo přes tisíc dárců částku přesahující 900 tisíc korun, kterou univerzita dorovnala na rovný milion korun.

Veřejnost posílala peníze formou daru přes Obchodní centrum Masarykovy univerzity od 22. prosince 2023. Do neděle 21. ledna 2024 se do sbírky zapojilo tisíc dárců, kteří poslali přes 900 tisíc korun. Tuto částku Masarykova univerzita dorovnala na rovný milion.

„Všem dárcům ještě jednou moc děkujeme. Finanční pomoc formou symbolického šeku ve výši 1 milion korun bude předána rektorce Univerzity Karlovy Mileně Králíčkové v nejbližších dnech,“ stojí na webu brněnské univerzity.

Bezprostředně po tragické události se před budovou brněnské filozofické fakulty konalo pietní setkání, které svolala Studentská komora Akademického senátu MU, později se také konala zádušní mše svatá na Petrově.

Soustrast tehdy vyjádřil rektor univerzity Martin Bareš. „Vyjadřuji upřímnou soustrast pozůstalým po tragické střelbě ... Můj smutek je o to hlubší, že tento čin se stal v době, kdy se všichni těšíme na setkávání s těmi nejbližšími, v době Vánoc," uvedl na sociální síti X Martin Bareš.

Ohodnoť článek

Foto MUNI / Gabriela Peringerová

Štítky univerzita, finance, sbírka, Masarykova Univerzita, Brno

Masarykova Univerzita předá rektorce Univerzity Karlovy šek na milion korun. Do sbírky se zapojilo tisíc lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.