Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jih Moravy trápí náledí, na Blanensku hrozí ledovka

Na silnicích v Brně, na Brněnsku, Vyškovsku a Znojemsku hrozí náledí, na Blanensku se místy tvoří ledovka. Silnice jsou sjízdné s opatrností, většina z nich je mokrá po chemickém ošetření. Při ledovce mrznoucí déšť obalí vše ledem, zatímco při náledí voda například z roztátého sněhu zmrzne.

V noci kvůli kombinaci nízkých teplot a mrznoucího deště vyjely do ulic všechny posypové vozy Brněnských komunikací. „Od půl třetí do pěti hodin ráno probíhal výjezd všech jednadvaceti posypových vozů Brněnských komunikací. Během tohoto výjezdu jsme spotřebovali čtyřiaosmdesát tun posypové soli a přes jedenáct a půl tisíce litrů solanky. Veškeré komunikace na území města Brna, které jsou v naší správě, jsou nyní plně sjízdné bez omezení,“ informoval ráno provozní ředitel Brněnských komunikací Jan Klištinec.

Teplota se ve většině kraje pohybovala mezi nulou a třemi stupni nad nulou, na Znojemsku okolo minus jednoho stupně Celsia. Policejní Centrum dopravních informací varuje před ledovkou u Ořechova na Brněnsku a na silnicích 400, 413 a 408 mezi Suchohrdly a Moravským Krumlovem.

Na jihu Moravy by dnes mělo být zataženo, na většině území s občasným deštěm, večer se srážky budou měnit na smíšené nebo sněhové. Nejvyšší teploty vystoupí na čtyři až sedm stupňů Celsia, na Znojemsku až na devět stupňů, na Brněnsku a Blanensku se budou držet okolo tří stupňů. Náledí se může znovu tvořit večer, zejména na severu kraje.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay

Štítky počasí, silnice, sjízdnost, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jih Moravy trápí náledí, na Blanensku hrozí ledovka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.