Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Lidé nahlašují přimrzlé labutě na vodních plochách. Opeřenci tam jen odpočívají, upozorňují hasiči

Venku přituhlo a teploty se pohybují hluboko pod bodem v mrazu. Na operačním středisku jihomoravských hasičů zvoní telefony a lidé upozorňují na domněle přimrzlé ptactvo na vodní ploše. Labutě či kachny ale většinou pouze spí nebo odpočívají.

Každý rok hasiči na jižní Moravě setkávají s telefonáty na tísňovou linku kvůli záchraně přimrzlých labutí či jiných opeřenců na ledových plochách. Pokud mají lidé podezření, můžou zkusit opeřence vyplašit a zjistit, zda odletí.

S přituhující zimou telefony hasičům vyzvání častěji a častěji. Tento týden řešili podobné události například na Hodonínsku nebo na Břeclavsku. Po příjezdu a vstupu hasičů na ledovou plochu se však opeřenci zvedli a odletěli.

„Naše jednotky jsou i nadále připraveny vyjíždět k záchraně lidí a zvířat na vodních hladinách. V případě labutí však ve většině případů záchrana není nutná. Zvířata na ledové ploše odpočívají a šetří energii,“ uvedli jihomoravští hasiči na sociálních sítích.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS JMK

Štítky ledová plocha, led, ptáci, labutě, hasiči, Jihomoravský kraj, Hodonín, Břeclav

Lidé nahlašují přimrzlé labutě na vodních plochách. Opeřenci tam jen odpočívají, upozorňují hasiči  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.