Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Na jihu Moravy přibývá respiračních onemocnění. Nejvíce lidé kašlou v Brně a Břeclavi

Počet lidí s respiračními nemocemi na jihu Moravy proti minulému týdnu vzrostl o deset procent. Krajští hygienici evidují přes sedmnáct set nemocných na sto tisíc obyvatel. Nemocných nejvíce přibylo mezi dospělými, nejrychlejší nárůst nemocnosti je v Brně a na Břeclavsku.

Jih Moravy se potýká s nárůstem respiračních onemocnění. „Nemocnost akutními respiračními infekcemi má nadále stoupající tendenci, ačkoli zatím nedosahuje úrovně z období začátku prosince,“ uvedla ředitelka protiepidemického odboru Renata Ciupek. Nemocných nejvíce přibylo mezi lidmi, kteří jsou starší pětadvaceti let. Rychlejší nárůst nemocnosti je v Brně a na Břeclavsku.

Ciupek doplnila, že většina onemocnění má podobu typické respirační virózy s teplotami, rýmou a kašlem. Objevují se potvrzené případy onemocnění virem chřipky typu A s typickým průběhem s horečkami kolem čtyřiceti stupňů Celsia a celkovou schváceností. Již dříve řekla, že nelze určit podíl covidu na nemocech.

Příčina onemocnění se u každého pacienta nezkoumá, většina případů je diagnostikována na základě klinických příznaků. Podle údajů na stránkách ministerstva zdravotnictví bylo za posledních sedm dní v kraji devětadvacet případů covidu na sto tisíc obyvatel.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay

Štítky zdraví, chřipka, kašel, nemoc, jižní Morava, Brno, Břeclav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Čtěte,píšu příspěvky a info k např Kateřina Konečná,pod Komentáře,Glosy a další články, Na yt bezpressu.news/videa/covid-summit-v-evropskem-parlamentu-proslov-dr-davida-martina/

Neděle, 14. ledna 2024, 09:44Odpovědět

Na jihu Moravy přibývá respiračních onemocnění. Nejvíce lidé kašlou v Brně a Břeclavi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.