Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Ve Vyškově opravili děravou střechu kina. Návštěvníky lákají na popcorn a nové záchody

Ve Vyškově před třemi lety zřídili moderní kinosál, jenže do budovy s dřevěnou střechou při každém dešti zatékalo. Sokolský dům nyní ale dostal novou krytinu, a tak si Vyškované užijí biják v centru města. Město v obavách, že lidé dají přednost multikinům, návštěvníky láká na opravené toalety, čerstvý popcorn a nový bar.

Sokolský dům ve Vyškově se po dlouhých opravách konečně zbavil lešení a dostal novou střechu. Naplno se tak může rozjet i před třemi lety modernizovaný kinosál, do kterého kvůli konstrukci napadené dřevomorkou zatékalo. Milovníci filmů tak už za zábavou nebudou muset dojíždět až do Brna.

Městské kulturní středisko Vyškov, které má kino ve správě, chce jít naproti potřebám návštěvníků. Bojí se totiž, že lidé začnou dávat přednost velkým kinům v obchodních centrech. „Lidé chodí nejen na film, ale vyžadují i služby okolo. Nechceme, aby nám milovníci filmů utíkali do multiplexů, proto chceme rozjet bar. Budeme nabízet nejrůznější nápoje, drobné občerstvení, a hlavně oblíbený popcorn,“ oznámila ředitelka centra Viera Maňásková.

Při rekonstrukci střechy si dělníci do parády vzali také toalety. „Návštěvníci snad ocení zmodernizované sociální zařízení nejen v patře, ale i v přízemí. Už mnohé pamatovalo, některé kabinky byly z technických důvodů trvale mimo provoz. Obměny se dočkala sanitární keramika, osvětlení či obklady. Prostory zůstaly kapacitně i dispozičně stejné,“ uvedl místostarosta Vyškova Josef Kachlík (STAN).

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Vyškov

Štítky kino, střecha, popcorn, toaleta, film, Sokolský dům, Vyškov

Ve Vyškově opravili děravou střechu kina. Návštěvníky lákají na popcorn a nové záchody  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.