Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Všímavý muž zachránil život seniorovi, který upadl cestou z nákupu a zůstal prochladlý ležet na zemi

Nízké teploty nemusejí působit nepříjemné situace pouze v dopravě, nebezpečné mohou být i ze zdravotního hlediska kvůli vyšší zátěži organismu. Senior si šel z chaty u přehrady nakoupit do nedaleké samoobsluhy, cestou zpátky si však potřeboval odpočinout, sedl si na lavičku a když vstával, upadl na zem a nedokázal se zvednout. Všiml si ho projíždějící řidič, kterému scéna nebyla lhostejná.

Senior ležel v pondělí před polednem bez pomoci pod lavičkou v ulici Přístavní v Brně. Jelikož se nemohl zvednout, prochladl a byl odkázaný na pomoc okolí. Kolem naštěstí projížděl čtyřicetiletý řidič v osobní autě, který se zachoval příkladně.

Když uviděl staršího muže ležícího pod lavičkou, mohl situaci přejít s tím, že jde o podnapilého bezdomovce, on však zastavil a o zdravotní stav člověka na zemi se začal zajímat.

„Všímavý řidič mu tak pomohl na nohy a posadil jej do tepla svého vozu. Přivolaní policisté dechovou zkouškou vyloučili, že by byl zmatený a prochladlý muž podnapilý. Přivolali proto záchranáře, kterým seniora předali k převozu do nemocnice,“ doplnil policejní mluvčí David Chaloupka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky záchrana, senior, zima, Brno

Všímavý muž zachránil život seniorovi, který upadl cestou z nákupu a zůstal prochladlý ležet na zemi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.