Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Lidé v Brně obdivují nazdobený bagr. Dělníci ho povolali na stavbu parkovacího domu

Aby šla práce dělníkům v jihomoravské metropoli od ruky, nazdobili si jeden z bagrů na staveništi v Šumavské ulici. Stroj hojně osázený vánočními světýlky přitahuje pozornost širokého okolí a zpříjemňuje sychravé zimní dny. Do půl roku na místě v blízkosti brněnských práv vyroste moderní parkovací dům pro čtyři stovky řidičů.

O novou atrakci v centru jihomoravské metropole se postarali pracovníci na stavbě v Šumavské ulici, již pomocí vánočních světýlek ozdobili několikatunový stroj. Svítící bagr na sebe strhává pozornost širokého okolí a nejvíce baví zejména děti. Po cestě do nedalekého obchodního domu si kuriozitu lidé s úsměvem na tváři fotí a natáčí.

Na místě, kde speciální bagr operuje, vyroste do léta nový parkovací dům. Stavět se začal loni v březnu, od té doby dělníci pokročili a budují dvě podzemní patra. Železobetonová stavba poskytne také čtyři nadzemní patra, na kterých zaparkuje 411 řidičů. Na střeše domu budou místa i pro auta na zemní plyn či LPG.

„Celý objekt bude mít dvě části s rozdílnou funkcí. Část vyhrazená hromadným garážím bude mít dvě podzemní a čtyři nadzemní podlaží, část vyhrazená veřejné vybavenosti, kde budou kanceláře magistrátu, bude mít jedno podzemní a tři nadzemní podlaží,“ popsal už dříve ředitel společnosti Brněnské komunikace Luděk Borový.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Anna Pospíšilová

Štítky bagr, stavba, světýlka, Vánoce, parkovací dům, Šumavská, Brno

Lidé v Brně obdivují nazdobený bagr. Dělníci ho povolali na stavbu parkovacího domu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.