Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Lidé hlásí, že viděli velké neznámé zvíře. Policie to prověřuje

Výskyt velkého neznámého zvířete na jižní Moravě nahlásili lidé od začátku nového roku už na dvou místech. Poprvé to bylo u silnice mezi Sedlecem a Mikulovem, podruhé u obce Bulhary. Nimrod, který měl zvíře spatřit asi o půl třetí v noci, jej popsal jako velkou kočkovitou šelmu. Policie teď výskyt tajemného tvora na jihu Moravy prověřuje.

Policisté prověřují dvě oznámení o výskytu neznámé kočkovité šelmy. „Poprvé jim to na Nový rok odpoledne sdělil řidič projíždějící po silnici mezi Sedlecem a Mikulovem. Druhé oznámení přišlo dnes dopoledne zprostředkovaně od starosty obce Bulhary. Sdělil mu to tamní nimrod, že asi o půl třetí v noci na čekané viděl velkou kočkovitou šelmu,“ popsal policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Policisté zatím výskyt zvířete nepotvrdili a na uvedených místech nenašli ani žádné stopy. Ve spolupráci s veterinární správou prověřili, zda nemohlo zvíře odpovídající popisu utéct některému z tamních chovatelů. Zjistili však, že nikdo z nich zvíře nepostrádá a nikomu žádné zvíře neuteklo.

„V případě výskytu neznámého zvířete můžete kontaktovat policisty na tísňové lince 158. K posunu v prověřování případu by napomohla i fotografie či videozáznam zvířete,“ uvedl mluvčí a doplnil, že česká policie o možném výskytu neznámé šelmy informovala své rakouské kolegy, se kterými při prověřování spolupracují.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky zvíře, pátrání, šelma, Břeclavsko

Lidé hlásí, že viděli velké neznámé zvíře. Policie to prověřuje  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.