Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Betlémské světlo vyrazilo z Brna do všech koutů Česka. Plamínek rozváží skautští kurýři

Vánoční plamínek, který minulý víkend dorazil do Brna, putuje k lidem po celé republice. Speciální ohýnek ráno snesli skauti z katedrály na brněnském Petrově zpět na nádraží, odkud potom desítkami vlaků vyrazili s lucerničkami do nejzazších koutů Česka. Skautští kurýři rozvezou betlémské světlo za jediný den na neuvěřitelných devět set míst, kde si vánoční symbol vyzvednou lidé.

Skauti měli na brněnském nádraží sraz kolem šesté hodiny ráno. „Betlémské světlo musí z Brna vyrazit včas, aby se do večera zvládlo rozvést i do těch nejzazších koutů země. Jedná se vlastně o takovou štafetu, kdy se světlo šíří jako signál po železničních tratích. Na každé zastávce si kurýři plamínek vzájemně předávají,“ popsal skautský mluvčí Betlémského světla Vít Burian.

Betlémské světlo přivezli skautští zástupci z rakouského Lince do Brna minulý víkend. Nyní si pro něj lidé můžou přijít na speciální výdejní místa a odpálit si svůj vlastní plamínek. Do akce jsou zapojené skautské oddíly z celé republiky.

Na mnoha místech je předávání vánočního symbolu spojeno s doprovodným programem. V Praze, Brně a Olomouci letos vyjedou například tramvaje s betlémským světlem.  Na brněnské Nové radnici budou skauti plamínek předávat příští sobotu.

Betlémské světlo přicestovalo do Česka. Plamínek přivezli skauti a v Brně ho předali biskupovi

Plamínek, který je jedním z tradičních symbolů Vánoc, dorazil do Brna. Betlémské světlo přivezli z rakouského Lince čeští skauti. Dopoledne ho na slavnostní mši předali brněnskému biskupovi. Příští víkend rozvezou skautští kurýři ohýnek do měst...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Betlémské světlo

Štítky Brno, Světlo, Betlémské, Skauti

Betlémské světlo vyrazilo z Brna do všech koutů Česka. Plamínek rozváží skautští kurýři  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.