Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Brno čeká svátek zábavy. Na výstavišti vyroste lyžařská sjezdovka i obří herna

Sportovci, celebrity i hráči počítačových her si dají sraz na brněnském výstavišti, kde se od pátku do neděle koná veletrh Life!. Návštěvnický atraktivní akce nabídne desítky stanovišť, na kterých si příchozí vyzkouší trénink v zápasnické Oktagon kleci, vylezou na lezeckou stěnu nebo si zatancují.

Veletrh Life je pravidelnou součástí brněnské veletržní sezony. Pravidelně poutá pozornost široké veřejnosti, jelikož představuje zábavnou formou různé zábavní a sportovní aktivity. Jednou z hlavních atrakcí, které najdou lidé v celkem šesti halách, je pro letošní rok lyžařská aréna. 

„Jde o světový unikát. Na místě bude například dvousetmetrová testovací lyžařská dráha a třicetimetrová sjezdovka. Na umělém povrchu s jedinečnou technologií si lidé vyzkouší sjezd na lyžích či snowboardu, běžky, skialp nebo biatlon. Připraveny jsou workshopy pro začátečníky i profesionální sportovce,“ říká za pořadatele Václav Torčík.

Zápasníci Oktagonu 

Novinkou pro nynější ročník je také zápasnická klec, ve které si veřejnost vyzkouší třeba profesionální trénink zápasníků nebo se s profíky přímo setkají v pavilonu G1. „Další novinkou letošního festivalu je Automotodrom Aréna. Ta nabídne zmenšeninu Masarykova okruhu, po které projedete na kolech, koloběžkách, elektrokoloběžkách či minibicích. Pokud máte závodního ducha, vyzkoušíte si i simulátor formule 1 a prohlédnete si závodní motorku, Mercedes-Benz i safety car,“ uvedla za organizátory Dita Brančíková z Veletrhů Brno.

Tanec s moderátorem i hráči videoher

Tradiční zábavou návštěvnický je také bohatý taneční program. Na programu je také hromadný tanec. Společně společně s návštěvníky si zatančí i známé tváře v čele s ambasadory festivalu Ondřejem Sokolem a Alešem Hámou. 

Na své si přijdou i milovníci videoher. V největším pavilonu P se představí profesionální hráči počítačových her. „Na pódiu se odehrají finálové zápasy Tipsport MČR CS, přičemž vítězný tým si odnese milion korun. Finále navíc svým vystoupením zahájí hvězdný rapper Marpo. A na návštěvníky čekají špičkové herní počítače, konzole a simulátory,“ lákají pořadatelé. 

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto BVV

Štítky Brno, Výstaviště, Veletrhy, Life!

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marie Glanczová

na tohle jsou peníze...super

Čtvrtek, 23. listopadu 2023, 10:23Odpovědět

Brno čeká svátek zábavy. Na výstavišti vyroste lyžařská sjezdovka i obří herna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.