Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Do brněnského parku pod Petrovem se nastěhovali dělníci, aby opravili nestabilní zídku

Do opravy opěrné zdi pod brněnským Petrovem se pustili dělníci. Kopec v parku Studánka čeká sanace kvůli vyklonění hlavy cihelné přizdívky, na které přišlo město loni v létě. Stávající stěnu tak zabezpečí nové prvky, které zvýší její stabilitu. Chodníků ani přilehlých staveb se ale práce nedotknou.

Od minulého roku trápí vedení jihomoravské metropole nestabilní zeď v parku poblíž Šilingrova náměstí. Při průzkumných vrtech pracovníci zmapovali její stav a zjistili, že se hlava cihelné přizdívky z dutých keramických cihel výrazně vyklání.

„V rámci zajištění zdi chceme provést její výměnu s ložením a pomocí injektáží sanaci. Vyšší části budou stabilizujeme pomocí kotvení a samozřejmě provedeme i drenáž,“ uvedl náměstek primátorky města Brna Jaroslav Suchý (KDU-ČSL).

Stěnu, která v parku Studánka aktuálně stojí, doplní prvky, které zvýší její pevnost. Dělníci kompletně odstraní zděnou hlavu s podkladní maltovou vrstvou, přizdívku, betonové plochy i asfaltovou izolaci ze soklu. Vyčiští také stávajících odvodňovací otvory a pomocí tlakové hadice očiští líce a hlavy betonové stěny. Na vnější plochy, chodníky, pojezdové plochy ani přiléhající stavby opravy nebudou mít vliv. Některé prvky naopak pracovníci odstraní.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Veronika Adamová

Štítky Brno, památka, park, oprava, zeď, Studánka, stavba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do brněnského parku pod Petrovem se nastěhovali dělníci, aby opravili nestabilní zídku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.