Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Brněnské výstaviště se promění v obří parkoviště karavanů. Poptávka po obytňácích stále roste

Stále více lidí v České republice si pořizuje karavan nebo obytný vůz. Počet cestovatelských vozů v posledních deseti letech vzrostl o desetitisíce a zájem veřejnosti neutichá. Ze společenské poptávky těží rovněž veletrh Caravaning na brněnském výstavišti, který letos hlásí rekordní ročník.

Obliba karavanů či cestovních vozů v poslední době neustále roste. Poptávku nezpomalil ani covid, což dělá radost i brněnskému výstavišti. Letos připravilo rekordní a jubilejní dvacátý ročník veletrhu Caravaning Brno, který od čtvrtka až do neděle poběží souběžně s veletrhem Go a Regiontour. 

Právě veletržní akci, která zaplní hned tři pavilony, mají tučně v kalendářích vyznačenou čeští a moravští cestovatelé. Jen loni jich dorazilo do areálu přes dvacet tisíc. Nyní se příchozích očekává ještě více. Návštěvníci do moravské metropole pravidelně přijíždí načerpat nejnovější poznatky od expertů, kteří například poradí s nákupem vozu.

„Větší poptávku po expozicích značek pro dobrodružnější cestování registrujeme již delší dobu, proto jsme se rozhodl návštěvníkům vyjít vstříc a tomuto novému trendu věnovat samostatný pavilon. Věříme, že svým pojetím, od stylu samotných expozic až po samostatný doprovodný program, osloví úplně novou skupinu návštěvníků,“ popsala manažerka veletrhů Simona Křečková.

Podle Jana Bordovského z Asociace kempování a karavaningu je aktuálně v registru přes 70 tisíc karavanů či obyťnáků. K počtu je navíc možné přidat i po domácku předělané dodávky. Neustále zvyšující se zájem Čechů přičítá Borovský i dlouhé tradici, která sahá až do šedesátých let minulého století.

Plocha, kterou zaberou cestovní vozy, činí přes dvacet tisíc metrů čtverečních. V budoucnu je navíc možné, že spolknou ještě více místa. „Rádi bychom, aby se veletrh konal ještě ve větším rozsahu. Čeká nás o tom nyní série jednání,“ nastínil generální ředitel společnosti Veletrhy Brno Jan Kubata.

Pro veřejnost je připravený bohatý doprovodný program, který zahrnuje přednášky nebo besedy s cestovateli. O dojmy se podělí například rybář Jakub Vágner, dobrodruh Rudolf Švaříček nebo fotograf Jiří Kolbaba. Do Brna si udělají výlet zahraniční reportéři České televize.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto BVV

Štítky Brno, Výstaviště, Veletrhy, Karavany, Ekonomika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnské výstaviště se promění v obří parkoviště karavanů. Poptávka po obytňácích stále roste  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.