Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jihomoravští silničáři opravili ojeté náklaďáky a poslali je na pomoc Ukrajině

Šest silničářských aut vyrazí z jižní Moravy na Ukrajinu. Oranžové dopravní prostředky, které Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje (SÚS) vyřadila a opravila, si odvezou ukrajinští šoféři, až získají potřebné povolení. Ve městě Cherson vozy poslouží k civilním účelům, jako je převoz stavebního materiálu.

Ukrajinský Cherson v posledních letech čelí, stejně jako zbytek země, agresi ze strany ruského souseda. Jihomoravští silničáři se rozhodli městu pomoct a darovali mu šest ojetých aut.

„Rusové při opuštění Chersonu sebrali všechna možná vozidla, vše, co jezdilo. Nákladní i osobní automobily tam tedy chybí. Vyřazená auta budou použita pro civilní záležitosti, jako je převoz stavebního materiálu nebo při úpravě cest,“ uvedla mluvčí Jihomoravského kraje Alena Knotková.

Materiální pomoc nejdřív krajská společnost ve Vyškově předala ukrajinské organizaci Mezinárodní centrum podpory podnikání, jež také sehnala šestici řidičů z Ukrajiny. Podle organizace auta do své domoviny převezou nejdřív příští týden. „Mají problém dostat se přes hranice, řeší se pro ně povolení,“ vysvětlila a dodala, že transport zaplatí sama neziskovka.

Cesta na východ čeká v následujících dnech čtyři náklaďáky značky Tatra, z nichž nejstarší vyrobili v roce 1997, Volkswagen Transporter a Praga. Některé z vozů potřebovaly menší opravy a dostaly také nové baterie, aby se mohly bez problému zapojit do provozu.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jihomoravský kraj

Štítky Ukrajina, silničáři, Jihomoravský kraj, Vyškov, auta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravští silničáři opravili ojeté náklaďáky a poslali je na pomoc Ukrajině  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.