Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Po Brně jezdí speciální šalina. Radí lidem, kam se obrátit v nouzi

V Brně pokřtili speciální šalinu, která lidem přibližuje služby sociálních neziskových organizací. Při cestě do práce si tak můžou přečíst příběhy těch, kteří se vyskytli ve složité životní situaci. Kampaň zároveň zájemcům ukazuje různá řešení a sděluje, že říct si v nouzi o pomoc, je v pořádku.

Brněnské neziskovky poskytují potřebným více než sto sedmdesát různých služeb, jako jsou poradny, pečovatelské služby, chráněná bydlení nebo azylové domy pro matky s dětmi. Na důležitost této mnohdy přehlížené sféry nově poukazuje speciální galerijní šalina, která se bude jihomoravskou metropolí projíždět do poloviny příštího roku. „V tramvaji jsou k přečtení příběhy klientů, jež ukazují možnosti řešení složitých životních situací,“ sdělila vedoucí odboru sociální péče Monika Škorpíková.

Sociální služby nejen v Brně mohou využít jednotlivci, rodiny i různé skupiny obyvatel. Nejčastějšími klienty jsou senioři, osoby se zdravotním postižením, ale i sociálně vyloučení lidé. „Díky práci neziskovek tyto skupiny obyvatel žijí běžným životem, pracují, navštěvují školy a starají se sami o sebe,“ uvedla brněnská primátorka Markéta Vaňková (ODS).

Výstavou ve speciální tramvaji město děkuje více než třem tisícům zaměstnanců neziskových organizací. V šalině jsou k přečtení informační tabule s příběhy, od začátku příštího roku budou prostory poslouží k propagaci jednotlivým neziskovkám.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Veronika Adamová

Štítky Brno, šalina, neziskovky, křest

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

TĚŠÍM SE, ŽE SE DOČTU O TLAČÍTKU SOS, JAK POMOHLO JIŽ PO NĚKOLIKRÁT LIDEM Z BRNA - NECHÁM SE JISTĚ MILE PŘEKVAPIT, ZDA SI NĚKDO I NA TUTO POMOC ZE STRANY ŘEDITELSTVÍ CSSA A SIP BRNO VZPOMNĚL......A DAL VĚDĚT I OSTATNÍM!

Středa, 4. října 2023, 10:10Odpovědět

Po Brně jezdí speciální šalina. Radí lidem, kam se obrátit v nouzi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.