Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Běh za Charitní záchrannou síť vybral 40 tisíc korun, podpoří nemocné děti

PR článek

V září proběhl již třetí ročník Kollmorgen charitativního běhu, který vytěžil příspěvek na Diecézní charitu Brno. Téměř padesát běžců odstartovalo tradičně v průmyslovém CTParku Modřice nedaleko Brna, za kterým stojí developer CTP. Ten se stal hlavním partnerem dobročinného závodu.

Pořadatelem charitativního běhu je společnost Kollmorgen, dlouhodobý lídr v oblasti inovací. Na běžce čekala trasa kolem malebné říčky Bobravy v těsné blízkosti CTParku Modřice, kde má Kollmorgen své zázemí a kde dobročinný závod každoročně pořádá. Park ležící jižně od Brna je projektem CTP, tuzemského největšího a nejudržitelnějšího developera průmyslově-logistických parků. Ten podpořil akci v podobě hlavního partnera.

Sportem za dobrým účelem

Na startovní čáru charitativního běhu se postavilo celkem čtyřicet tři běžců, kteří měli na výběr ze čtyř tras. Zatímco dospělí si mohli vyzkoušet trasu 4, 6 nebo 10 kilometrů, pro nejmladší byla připravena speciální dětská rovinka. Díky zapojení všech účastníků i návštěvníků akce se podařilo vybrat částku 40 tisíc korun, které putovaly Diecézní charitě Brno. Ta výtěžek využije na podporu významného projektu Charitní záchranná síť.

„Akce byla velmi úspěšná, což nás v CTP nesmírně těší. Oceňujeme, že mezi našimi klienty máme firmy jako Kollmorgen, které aktivně přispívají na dobročinné projekty. Jako přední developer průmyslových parků v Česku je pro nás důležité být součástí místních komunit a směřovat naši pozornost a podporu tam, kde je to potřeba,“ okomentovala Kateřina Sedláčková, spoluorganizátorka akce za CTP.

Diecézní charita Brno podává pomocnou ruku těm, kteří se ocitli v těžké životní nouzi. Nachází se mezi nimi rodiny s dětmi, senioři, oběti domácího násilí, lidé s vážným onemocněním nebo lidé bez domova. Kromě finanční pomoci poskytuje také krizové ubytování a řadu dalších nezbytných služeb. Letošní výtěžek přímo podpořil děti postižené cystickou fibrózou. 

Zábava pro běžce i rodiny

Akce není určena jen pro nadšence do běhu, pravidelně láká také rodiny s dětmi, na které kromě sportovní výzvy čeká široká paleta zábavy a atrakcí. Letos zavítalo do jihomoravského parku CTP kolem tří set návštěvníků, kteří si mohli vyzkoušet překážkovou dráhu, užít si skákací hrad, projížďku na koni nebo kreativní malování na obličej. Předvedli se zde dobrovolní hasiči z Holasic, byly k vidění cyklistické kuriozity a nechybělo ani dobré občerstvení.

Podívejte se na sestřihy nejlepších okamžiků z akce.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky CTP, Brno, běh, charita, developer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Běh za Charitní záchrannou síť vybral 40 tisíc korun, podpoří nemocné děti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.