Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Brněnské výstaviště se po covidu nadechuje a doufá, že s novým šéfem nepřijde revoluce

Veletrhům Brno se po kritické době způsobené pandemií covidu podařilo obnovit některé z veletrhů, a to i po šesti letech. Pracují i na obnově dalších, které dávají do budoucna smysl a mají růstový potenciál. Letošní říjnový Mezinárodní strojírenský veletrh tak jako před covidem zaplní všechny pavilony a slibně vypadá i veletrh zemědělské techniky Techagro, který se má uskutečnit příští rok v dubnu po šesti letech, řekl obchodní ředitel Lukáš Helan.

Brněnské výstaviště povede bývalý primátor Ústí nad Labem a poslanec ODS Kubata

Brněnské výstaviště po několika měsících bezvládí má nového šéfa. Do křesla generálního ředitele usedne šestapadesátiletý Jan Kubata, který v minulosti působil jako primátor Ústí nad Labem, poslanec ODS nebo náměstek ministra spravedlnosti....

Letos se podařilo obnovit konání veletrhů potravinářských technologií a obalových materiálů Salima a EmbaxPrint a součástí strojírenského veletrhu bude letos Woodtec, který prezentuje dřevozpracující průmysl. A Techagro jako jedna ze dvou největších brněnských veletržních akcí je naplánovaná na duben příštího roku. „Není to jednoduché, ale jednáme se svazy a asociacemi. Vytvořili jsme také celý nový blok s názvem Smart Farming. V něm chceme prezentovat teorii i praxi precizního zemědělství. Uvidíme, jaká bude poptávka, zatím to vypadá velice dobře," řekl Helan.

I když obnovené veletrhy zatím nedosahují velikosti z doby před covidem, tak návštěvnost je velice dobrá. „Letos při Národní výstavě hospodářských zvířat přišlo dokonce více lidí, než jsme očekávali," řekl Helan. Velký růstový potenciál vidí například v akcích Life! a Caravaning. "Karavany začínaly v jednom pavilonu a letos budou dokonce ve třech," doplnil Helan. Naopak Veletrhy Brno neuspořádají veletrh zdravotních pomůcek a potřeb Rehaprotex, protože zájem o něj nebyl takový, aby byla akce rentabilní.

Těsně před strojírenským veletrhem také nastoupí do funkce nový generální ředitel Jan Kubata. Helan se s ním již stihl setkat při neformálním rozhovoru. „Bavili jsme se obšírně a není revolucionář. Firmu si chce osahat. První dojem z něj jsem měl velice dobrý, má spoustu zkušeností z politiky a ze zahraničního obchodu," řekl Helan.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto BVV

Štítky Brno, BVV, Veletrhy, Výstavnictví

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Hmm, ústí. O důvodech dnešního marasmu píšu v diskusích pod Komentáře, Glosy a další články zde na drbně.

Úterý, 22. srpna 2023, 13:59Odpovědět

Brněnské výstaviště se po covidu nadechuje a doufá, že s novým šéfem nepřijde revoluce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.