Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Brněnské výstaviště povede bývalý primátor Ústí nad Labem a poslanec ODS Kubata

Brněnské výstaviště po několika měsících bezvládí má nového šéfa. Do křesla generálního ředitele usedne šestapadesátiletý Jan Kubata, který v minulosti působil jako primátor Ústí nad Labem, poslanec ODS nebo náměstek ministra spravedlnosti. Někdejší politik a podnikatel ovládl výběrové řízení, v němž předčil tři desítky uchazečů.

Veletrhy Brno, které jsou akciovou společností, v němž drží stoprocentní podíl město, nemá vedoucího od letošního jara. Tehdy představenstvo neprodloužilo smlouvu Tomáši Moravcovi. Od té doby marně hledali v Brně nástupce. Teprve nyní se vedoucí pracovníci akciovky shodli na tom, kdo se sledovaného postu ujme. Nejvíce zaujal výběrovou komisi tvořenou členy radnice i zástupců akcionáře rodák z Karlových Varů Jan Kubata, který se fuknce ujme prvního října. Někdejší primátor Ústí nad Labem či přední politik ODS předčil v hlasování tři desítky uchazečů.

„Pan Kubata má díky své praxi obrovské zkušenosti se zahraničním obchodem i s jeho podporou, což jsou předpoklady pro to, aby veletrhy pod jeho vedením dokázaly reagovat na poptávku a potřeby domácích i zahraničních firem. Vidím v tom potenciál rozvoje a modernizace veletržního byznysu v Brně,“ uvedl brněnský radní pro dopravu Petr Kratochvíl (ODS), který má v gesci správu účastí města v obchodních společnostech a který byl jedním ze členů výběrové komise.

Kubata absolvoval vysokou školu v Ústí nad Labem. V posledních devíti letech pracoval v agentuře na podporu obchodu CzechTrade, nejdříve jako ředitel zahraniční kanceláře agentury ve Spojených státech, konkrétně v Chicagu. V současnosti zastává pozici ředitele zahraniční sítě CzechTrade. Smlouvu dostal milovník zimních sportů a hokeje na pět let. Vášeň pro nejrychlejší kolektivní hru světa projevil například v roce 2008, kdy coby primátor vyfasoval za pořvání vulgárních nadávek na rozhodčí při extraligovém zápase pokutu. Očekává se, že hokejová aréna bude také jedním z bodů, který bude nový ředitel ve funkci řešit. Hala totiž roste v areálu výstaviště. 

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ODS

Štítky Kubata, Veletrhy, Brno, Výběrko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnské výstaviště povede bývalý primátor Ústí nad Labem a poslanec ODS Kubata  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.